Hayat Eve Sığar uygulaması nedir?Hayat Eve Sığar uygulama linkleri

Corona virüs salgını ile mücadele sürecinde vakaların takibi Hayat Eve Sığar uygulaması ile kontrol ediliyor. Merakla beklenen bu uygulamanın ülkemizin salgın ile mücadelesinde büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor. Hayat Eve Sığar uygulaması nedir? İşte Hayat Eve Sığar uygulaması.

Hayat Eve Sığar uygulaması nedir?Hayat Eve Sığar uygulama linkleri

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları yeni tip corona virüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

HAYAT EVE SIĞAR uygulamasının linkleri ağaıdaır

ANDROID

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hayatevesigar&gl=TR

iOS

https://apps.apple.com/tr/app/hayat-eve-s%C4%B1%C4%9Far/id1505756398?l=tr


"Hastalarımız indirmek zorundalar"

Sağlık Bakanı Koca basın toplantısında uygulamayı şu sözlerle açıklamıştı: Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Üç operatör ve BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) işbirliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar.

Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2020, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER