Malatya'da Sokağa Çıkanlar Drone İle Tespit Ediliyor

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı iller arasında bulunan Malatya'da polis ekipleri sokağa çıkanları drone ile tespit ediyor. Yasak kapsamında olan Malatya’da da halk evlerinde kalırken, Cumartesi akşam 20.00’ye kadar yasağa uymayan 159 kişi hakkında yasal işlem yapıldı

Malatya'da Sokağa Çıkanlar Drone İle Tespit Ediliyor

Ülkemizde yaşanan coronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 18-19 Nisan tarihlerinde Malatya'nın da içinde bulunduğu toplam 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Malatya'da bu Kurala uymayanlar emniyet güçleri tarafından drone ile gözetlenerek, tek tek tespit edilmeye başlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Büyükşehir ile birlikte Zonguldak ilinin 18-19 Nisan tarihleri arasında 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurmasının ardından, Malatya'da vatandaşların sokağa çıkma yasağına uydukları gözlendi. 

Malatya'nın en işlek caddelerinden olan şehir merkezinde Valilik önü ile birlikte İnönü kapalı çarşısı'nın olduğu bölgede, vatandaşlara görülmezken, bölgede sadece emniyet güçleri ile zabıta ekiplerinin dolaştı görüldü. Yasak kapsamında olan Malatya’da da halk evlerinde kalırken, Cumartesi akşam 20.00’ye kadar yasağa uymayan 159 kişi hakkında yasal işlem yapıldı

Alınan sokağa çıkma yasağını evlerinde geçiren Malatyalılar, sadece ekmek almak için fırınlara gidiyor. Sokakların boş olmasından dolayı temizlik görevlileri de cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. 

Sabah saatlerinin ilk ışıklarıyla görevlerine başlayan Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise şehrin en işlek sayılabilecek olan cadde ve sokakların da drone ile denetleme yaparak, vatandaşların görüldüğü bölgelerde cezai işlem uyguluyor.. 
 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2020, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER