Tavuk çorbası kış aylarının değişmezi

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, tavuksuyu çorbası grip başta olmak üzere bağırsakları iyileştirmek ve korumak, bağışıklığı arttırmak, sindirime yardımcı olmak, vücuttaki inflamasyona karşı savaşmak için güçlü bir besin kaynağı.

Tavuk çorbası kış aylarının değişmezi

Vitamini kesninlike suyunda bulunan Tavuk çorbası, solunum yollarını açıcı ve hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerini üretimine katkısı olduğunu belirtiliyor.İnsan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak ve mevsim geçişlerinde soğuk algınlıklarına ve diğer bazı hastalıklara karşı vücudu koruyor.

Bazı hastalıklar insanlarda yüksek oranda su kaybına neden olur ve bol sıvı almaları önerilir. Bol sıvı almak, vücutta bulunan alerjenler ve yabancı etkenler (virüs) ile antikorlarla mücadelede de oldukça etkili bir yöntemdir. Tavuk suyu çorba, kişilerin su ihtiyacını karşıladığı gibi istenmeyen bu maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

tavuk suyu, vücudun enerjisini dengeler ve artırır. Çorba hazırlanırken içine ayrıca ilave edilen sebzelerle tavuk suyunun besin değeri yükseltir. Vücuda giren yabancı maddelere karşı vücudun ilk savunması olan nötrofiller, bakterilerin yok edilmesi, iltihaplanma ve mukus üretimi (burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, balgam, vs.) yardımıyla vücuttan atımına da yardımcı olur. Tavuk suyu çorbası özellilel kış aylarında uzmanalr tarafından tüketilmesi istenilen besin kaynaklarının başında geliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER