Numan Kurtulmuş'tan Vali Baruş'a Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve programlar için ilimizde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

Numan Kurtulmuş'tan Vali Baruş'a Ziyaret

Vali Aydın Baruş, “Medeniyetlerin ve kültürlerin buluşma noktası olan, yaklaşık bin yıldır atalarımızın yurt edindiği bu topraklara giriş kapısı olan İbn-i Arabi’nin,  Sadreddin Konevi Hazretlerinin ilmiyle Somuncu Baba ve Niyazi Mısri’nin maneviyatıyla ilham verdiği bu güzel topraklara, kayısının başkentine hoş geldiniz. Valiliğimizi ziyaretinizle bizleri şereflendirdiniz. Bu ziyaretiniz nedeniyle Malatya’ya verdiğiniz değer, önem dolayısıyla tüm Malatyalılar adına çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaretinizin Malatya için ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kente ilişkin bilgiler alan Kurtulmuş, Malatya’ya gelmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, Malatya’nın Türk siyasetine her zaman önemli şahsiyetler kazandıran bir il olduğunu sözlerine ekledi. Malatya’nın her geçen gün daha da büyüdüğünü söyleyen Kurtulmuş, “Malatya, Üniversiteleriyle, sanayisiyle, kültürel dokulardaki gelişimi ile her geçen gün büyüyen bir kent haline geliyor” dedi.

 Akçakale'de terör örgütü tarafından yapılan havan saldırısıyla 2 askerimiz şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin. Ailelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin bu kahramanca, destansı direnişi, mücadelesi sayesinde Allah'ın izniyle bu terör örgütlerinin tamamını biz bir şekilde tarihin çöplüğüne atacağız. Sonuçta ne yaparlarsa yapsınlar, arkasında kim olursa olsun, hangi devlet hangi güç ne desteği verirse versin, hangi silah yardımını alırlarsa alsınlar, hangi askeri, lojistik, istihbarat desteği verilirse verilsin, hangi siyasi desteklerle hangi ülkelerin başkentlerinde sarılıp sarmalanıp bir şekilde büyütülsünler hiçbir şey fark etmez. Türkiye kararlıdır, eninde sonunda terör örgütlerine karşı mücadelesini hem yurt içinde hem yurt dışında kazanacaktır. Bu kararlılık içerisinde yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. 

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri Mişmiş Park Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı Temel Atma Törenine geçtiler.

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, şehirlerin gelişmesinde ekonomik, kültürel ve sosyal alanda çekim merkezi haline gelmesinde fuar ve kongre merkezlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, kentin yapılan yatırımla bölgenin sanayi, tarım, kültür ve sosyal alanlarda çekim merkezi haline geleceğini söyledi.

“DİRLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ SAĞLAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, Anadolu'nun dünyanın en zor toprağı olduğunu anlatarak, ecdadın burayı yurt kılarken nice zorluklardan geçerek bu ülkeyi miras bıraktığını ifade etti.

Bu coğrafyada merkez olan Anadolu'ya hep beraber sahip çıkarak daha güçlü hale getirmek gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Anadolu coğrafyası büyük bir birikimin ismidir ve aziz milletimiz Allah'a çok şükür bu coğrafyada bulunmanın bedelini ödeyerek bu günlere gelmiştir." diye konuştu.

Kurtulmuş, milletin bu coğrafyada egemen olmasından rahatsızlık duyanların dün olduğu gibi bugün de birtakım oyunlar oynamaya devam ettiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "İstiyorlar ki bu aziz millet, 40 yıldır terör örgütleri vasıtasıyla meşgul edildiği gibi yine ayaklarına prangalar vurulsun. İstiyorlar ki hemen Türkiye'nin güneyinde Suriye'de oluşturulacak bir terör koridoruyla bu medeniyetin, insanlığın, esenliğin son adası olan Anadolu kıtası huzur bulmasın, rahat bulmasın. İstiyorlar ki bu coğrafyanın insanlarını nasıl bir asır evvel sınırlarını bölerek birbirlerinden ayırdılarsa şimdi bu coğrafyanın insanlarının gönüllerini ve zihinlerini ayırsınlar ve birbirine düşman etsinler. Onun için PYD, PKK, DEAŞ, FETÖ'yü desteklerler. Bu milletin yeniden güçlü büyük bir millet olarak ayağa kalkmasını engellemek için bunları desteklerler. Bize düşen, Malatya'nın güzel insanlarına düşen, Anadolu'nun ferasetli insanlarına düşen, bu oyunları bozmak ve emperyalist projeyi ters düz etmektir. Güçlü bir şekilde önce bir araya, birlik içerisinde geleceğiz. Saflarımızı sıklaştıracağız, aramızdaki dostluğu kardeşliği, birliği, dirliği daim kılacağız.

"TÜRKİYE EKONOMİK OLARAK DA GÜÇLÜ OLACAK"

"Milli hedeflerimizde bir ve beraber olmak üzere aynı zamanda ülkemizin ekonomik şartlarını da daha ileriye götüreceğiz" diyen Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Güçlü olmanın ne demek olduğunu yine son operasyonda gördük. Eğer Türkiye ele güne muhtaç olursa böylesine önemli operasyonlar yapamaz. Şimdi Türkiye ekonomik olarak da güçlü olacak. Daha da ileriye gideceğiz, daha da güçleneceğiz. Bu millet dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olacak. Şu an da satın alma paritesi bakımından dünyanın 13. ülkesiyiz, Allah ömür verirse hep beraber göreceğiz, birkaç sene içerisinde Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak ve her anlamda dünyada rekabet edebilen büyük bir ekonomi oluşturacağız. Bu yolda yürüyoruz. Ekonomik olarak güçlenmenin önemli adımlarından birisi de şehirlerimizin güçlenmesidir. Güçlü Türkiye güçlü bir ekonomiyle, güçlü bir siyasetle  her alanda güçlü olan Türkiye ile olur. Güçlü Türkiye'nin adımları ise ancak güçlü şehirler vasıtasıyla atılır" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER