Abraz Aşiretinden Malatya'ya Ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Allah sağlık ve esenlik verirse ileriki zamanlarda bütün dünyaya yayılmış olan 10 milyon Suriyeli kardeşimiz kendi vatanlarına dönmüş olacaklar. Bu konuda hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz büyük gayret içerisindedir.”

Abraz Aşiretinden  Malatya'ya Ziyaret

Abraz Aşireti Lideri Muhammed El Mişel, “Hem devlet, hem millet hem de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere çok yardım ettiler. Türkiye’nin bize yaptığı yardımları, biz ömrümüz boyunca unutmayacağız. Türkiye, biz Suriyeli mazlumlar için kucak açtı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Suriyeli Abraz Aşiretinin Barış Pınarı Harekâtı’na destek amacıyla Nikâh Sarayında düzenlediği programa katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, Suriye Abraz Aşireti Lideri Muhammed El Mişel ile aşiret üyeleri eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Suriye’den Malatya’mıza ve Anadolu’nun değişik şehirlerine misafir olarak geldiler. Bizler, Muhacir – Ensar ilişkisi içerisinde hadiseleri değerlendiriyoruz.

Bütün müminler kardeştir anlayışını biz kendimize rehber edindik. Suriyeli vatandaşlar kardeşlerimizdir. Ülkemize misafir olarak geldiler. Suriye’deki yabancı güç işgallerinin bir an önce sona ermesi ve Suriyeli vatandaşlarımızın kendi memleketlerine, kendi çocukları ile kendiişleriyle iştigal etmeleri temel amacımızdır. Bugün ülkemizde 4 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz vardır. Malatya’mızda da 41 bine yakın Suriyeli mülteci kardeşlerimiz var.” dedi.

Başkan Gürkan: Misafirperverlik örneğini en güzel şekilde göstermeye gayret ediyoruz

Dünya ülkeleri içerisinde en çok misafir kabul eden ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Bu anlamda Türkiye tarihsel sorumluluğunun farkında ve bilincinde işlev görmektedir. Osmanlı coğrafyasında Halep bizim bir ilimizdi. Dolayısıyla kendilerini bu memlekete misafir olmak yerine kendilerini ata yurdunda hissetmeleri için bizde Türkiye ve Türk insanı olarak elimizden gelen gayreti ve misafirperverlik örneğini en güzel şekilde göstermeye gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan, “Malatya’mıza misafir olarak gelen aşiret ve aşiret liderlerimiz böyle güzel bir sofrada toplanmışlar. Bizleri davet ettiler, misafir ettiler. Bizlerde bu sofra etrafında buluşmaktan dolayı teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz diyorum. Temennimiz, Suriye’de bir an evvel huzur tahsil edilsin.

Demokratik bir yönetim anlayışı içerisinde yeni bir anayasa ve işgallerin ortada kalkmasını ve kendi yurtlarına dönmelerini arzu ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz şehrimize ve ülkemize uyum sağlama noktasında azami gayret göstermişlerdir. Ülkemizin ekonomik anlamında istihdam ve iş noktasında ve yatırım noktasında kendi imkânları ölçüsünde ülkemize katkıda bulunmuşlardır” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan son olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Fırat Kalkanı Harekâtı olsun, gerek Barış Pınarı Harekâtı olsun oradaki güvenli bölge oluşturduktan sonra o bölgenin alt yapısı ve imarı, bayındırlık, eğitim ve sağlığı ile ilgili tüm alt yapıları yine devletimiz tarafından götürülmektedir. Allah sağlık ve esenlik verirse ileriki zamanlarda bütün dünyaya yayılmış olan 10 milyon Suriyeli kardeşimiz kendi vatanlarına dönmüş olacaklar. Bu konuda hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz büyük gayret içerisindedir” dedi. 

Muhammed El Mişel: Türkiye bizim Suriyeli mazlumlar için kucaklarını açtı

Suriye Abraz Aşiret Lideri Muhammed El Mişel de konuşmasında, “Herkesi selamlıyorum. Hoş geldiniz. Programımıza katılmanızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim için çok büyük bir şereftir. Bütün Suriyeli mazlumlar adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. Hem devlet, hem millet hem de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere çok yardım ettiler. Türkiye’nin bize yaptığı yardımları, biz ömrümüz boyunca unutmayacağız. Türkiye, biz Suriyeli mazlumlar için kucak açtı” dedi.

Türkiye mazlumların yanında oldu

Barış Pınarı Harekâtına tam destek verdiklerini ifade eden Muhammed El Mişel, “Biz burada misafir olarak Türkiye’de kalıyoruz. Çok şükür memnunuz. Ama insan kendi topraklarına, ben şahsım olarak ne zaman toprağıma döneceğim diye düşünüyorum. Ülkemize döndüğümüz zaman bütün Suriyeliler olarak, Türkiye’nin yapmış olduklarını bir ömür boyu unutmayacağız. Bütün şehitlerimizin makamları cennet olsun. Yaralılarımıza Allah, şifalar versin. Ben sabaha kadar konuşsam Türkiye’ye teşekkürlerimi eksik veririm. Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER