Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Boğaz enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Kış aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren boğaz enfeksiyonları için Uzmanlar uyarılarda bulundu. Kulak Burun Boğaz ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ahmet Altıntaş, boğaz enfeksiyonu için verdiği bilgiler haberimizde.

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Boğaz enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Kış aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren boğaz enfeksiyonları için Uzmanlar uyarılarda bulundu. Kulak Burun  Boğaz ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ahmet Altıntaş,  boğaz enfeksiyonu için verdiği bilgiler haberimizde.

Her yıl bu enfeksiyonun başkalaşım geçirdiğini dile getiren Kulak Burun  Boğaz ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ahmet Altıntaş,” Gündelik hayatımızda kullanmış olduğumuz Cep telefonu ve para gibi birçok objeler bu enfeksiyonu taşımamıza neden oluyor. Bu hastalık süresince bilinçsiz olarak antibiyotik alımı yapılmamalıdır. Hastalık süresince özellikle zencefil ve limon karışımının denenmesinde fayda vardır.Burun spreyi kullanmayı tercih eden hastaların Bunun yerine karbonat kullanması gerekmektedir”dedi

ANTİBİYOTİK HEMEN KULLANILMAMALI

Salgın hastalıklarla karşılaşıldığında  özellikle boğazda yanmalar, boğaz ağrıları, burun da akıntı,  burunda tıkanıklık, geniz akıntısı, çok yüksek olmasa da ateş, öksürük, halsizlik ve son olarak eklemlerde ağrılar baş göstermektedir. Dünya geneline bakıldığında kullanımın en çok Türkiye'de yoğun olduğu antibiyotik toplum sağlığı adına da özellikle son derece gereksiz bir şekilde tüketilmektedir. Türkiye'de bilinçsiz şekilde antibiyotik kullanımları artış gösterirken, bir antibiyotiğe ise gelişim sebebi oluyor. Bunlarda ileri dönemlerde sağlık açısından ciddi sorunlar gösteriyor.

ZENCEFİL KARIŞIMI

Hastanın almış olduğu bütün tedbirlere rağmen Eğer hastalık belirtileri başlamış ise mutlaka ama mutlaka sıvı tüketiminin artması gerekmektedir. Sıvı tüketiminin artması ile birlikte, hastanın iyi bir şekilde istirahat etmesi ve ayrıca kendisine sonuna doğal ve bitkisel ürünlerin oluşturduğu ilaçlardan uzak kalması gerekmektedir. Evinizde 2 dakika zaman ayırarak kaynattığınız Karabiber, Zencefil, bal ve limon  karışımının kullanılması iyi olacaktır. Bu karışımda kullanılan bal için hastanın şeker hastalığı var ise kullanmaması önerilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER