MASKİ Akçadağ'da Çalışmalarını Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Akçadağ İlçesi'ne bağlı Bayramuşağı Mahallesi'nde 12 bin 500 metre içmesuyu ve kanalizasyon hattı çalışması yapılıyor.

MASKİ Akçadağ'da Çalışmalarını Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Akçadağ İlçesi’ne bağlı Bayramuşağı Mahallesi’nde 12 bin 500 metre içmesuyu ve kanalizasyon hattı çalışması yapılıyor.

Çalışmalar kapsamında Bayramuşağı Mahallesi’ne 6 bin  metre içmesuyu hattı, 6 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 2 adet 600 kişilik foseptik, 1 adet 200 tonluk içmesuyu deposu 170 adet parsel bacası ve 130 adet muayene bacası yapılıyor.

Karataş: Kırsaldaki vatandaşlarımızda aynı hizmeti alacak

MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Bayramuşağı Mahallesi’nin sıkıntılarının çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Karataş, “Yaklaşık 6 bin metre uzunluğunda içmesuyu hattı ve 200 tonluk bir adet içmesuyu deposu yapıyoruz. İçmesuyu hattı çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bunun yanı sıra alt yapı çalışmalarının diğer bir kolu olan kanalizasyon ile ilgili olarak da 6 bin 500 metrelik kanalizasyon hattı, 170 adet parsel bacası, 130 adet muayene bacası ve 600 kişilik 2 adet foseptik yapıyoruz. Kanalizasyon hattının şu ana kadar 3 bin 500 metrelik kısmı tamamlandı. Mahallelerimizin de şehirlerdeki gibi alt yapısının sağlam temellere dayandırılması için projelerimizi titizlik içerisinde sürdürmekteyiz. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın yapılan bu alt yapı çalışmaları ile hem sağlıklı içmesuyu hem de kokusuz ve hijyenik kanalizasyon hatlarına kavuşması sağlanmış olacaktır” dedi.

Muhtar Hazar: Belediyemizden Memnunuz

Akçadağ İlçesi Bayramuşağı Mahalle Muhtarı Hasan Hazar, çalışmalardan dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş’a ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Muhtar Hazar, “Yeni yerleşim yerimizin içmesuyu ve kanalizasyon alt yapısı çalışması yapılıyor. Bu yıl içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Daha önceden de belediyemizden birçok talebimiz oldu. Sağ olsunlar tüm isteklerimizi karşıladılar. 

Bayramuşağı Mahallesi olarak belediyemizden memnunuz. Başta Büyükşehir Belediyemize, MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER