Ağbaba; 'Salgın Kontrolden Çıkmış, AKP Hastane Yıkıyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Salgının en hızlı yayıldığı şehirlerden biri olan Malatya’da hastane yıkmak akıl tutulmasıdır” dedi. 

Ağbaba; 'Salgın Kontrolden Çıkmış, AKP Hastane Yıkıyor”

Koronavirüs’ün en hızlı yayıldığı kentlerden biri olduğu belirtilen Malatya’da son günlerde hastanelerin kapasitelerinde sıkıntı yaşandığı, sağlık sunumunda ciddi sıkıntılar yaşandığı, çok sayıda covid hastasının evlerine gönderilip evde tedavilerine devam edildiği, hastanelerin normal hastalara tedavi veremeyecek duruma geldiği belirtiliyor. Yaygın basında yer alan haberlerde, evlerine gönderilen hastaların ilaçlarını almak için hastaneye davet edildiği, toplu taşıma araçlarını kullanan bazı pozitif hastaların hastalığı ‘istemeyerek de olsa’ sağlıklı kişilere bulaştırdığı, yapılan yanlışın anlaşılmasının ardından bu kez hastalara evlerinde ilaç beklemelerinin istendiği ancak bu sefer de sağlık ekiplerinin yetersizliği nedeniyle ilacın hastaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı dile getiriliyor.

AKIL TUTULMASI

Malatya’daki durum bu kadar ‘içinden çıkılmaz’ haldeyken, mevcut hastanelerin yetersizliği tüm Malatyalılar tarafından kabul edilmişken mevcut hastanelerin yıkımını gerçekleştirmek tepkiyle karşılanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski SSK hastanesinin yıkılmasını, eski Askeri Hastanesinin ise yıkım ihalesinin gerçekleşmesini eleştirerek salgın kontrolden çıkarken, pozitif çıkan hastalar bile evlerine gönderilirken apar topar hastane yıkmanın, yıkım ihalesi gerçekleştirmenin ‘akıl tutulması’ olduğunu belirtti.

BARİ ASKERİ HASTANE YIKIMI ERTELENSİN

30 Mart 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında Malatya eski SSK hastanesi ile Askeri Hastanenin ‘her ihtimale karşı’ hazır bekletilmesini isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “şehrin yerel yöneticileri ve iktidar kanadı ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile hareket ediyor. Konunun muhatapları, STK’lar,uzmanlar dışlanarak yapılan işler kenti içinden çıkılmaz hale sürüklüyor.Bunun son örneği pandemi sürecinde yıkılan hastanelerde karşımıza çıktı. AKP bir taraftan 2 milyar liralık Atatürk Havalimanı pistini kırıp İstanbul’da ‘Pandemi Hastanesi’ yaparken, Malatya’da ki yöneticileri ise mevcut hastaneler ortadan kaldırıyor. SSK Hastanesi apar topar yıkıp Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası yapımına başlandı.Askeri Hastane ise Adliye Binası yapılmak için yıkım ihalesine çıkıldı.

BİLİMSEL UYARILARA KULAK TIKAYANLAR

Ağbaba, “Bilim insanları, her fırsatta salgının kontrolden çıktığını vurgularken, tüm bilimsel uyarılara kulak tıkayarak mevcut hastaneleri yıkan AKP’nin Malatya yöneticileri bugün yaşanan ve yarın yaşanma ihtimali çok yüksek olan sorunların ortağı olacaktır. Sürecin ne getireceği belli değilken, hastaneler hasta kabul edemiyorken, en azından Askeri Hastanenin yıkım ihalesi bir süreliğine ertelenerek, bu hastanenin salgın için karantina hastanesi olarak değerlendirilmesi Malatya için hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER