Gönüllü Zabıta’ Ekibi Denetime Çıktı

Yeşilyurt Belediyesi ‘Gönüllü Zabıta’ Ekibi Denetime Çıktı, Ziyaretlerde Bulundu. Minik Zabıtalardan Türk Bayrağı, Maske ve El Dezenfektanı Hediyesi

Gönüllü Zabıta’ Ekibi Denetime Çıktı

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Gönüllü Zabıta’ projesinde yer alan minikler, Zabıta Teşkilatının 194. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret ederken, Yeşilyurt’un farklı bölgelerindeki marketleri denetlediler.
ESNAFLAR VE VATANDAŞLARDAN MİNİK ZABITALARA YOĞUN İLGİ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla kanun ve kuralların erken yaşlarda öğretilmesi amacıyla Zabıta İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve tamamı çocuklardan oluşan ‘Gönüllü Zabıta’ ekibi, Zabıta Teşkilatının 194. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği denetimler ve ziyaretlerde yoğun ilgi gördü.
MARKETLERİ DENETLEDİLER, YETKİLİLERDEN BİLGİLER ALDILAR
İlk olarak Yeşilyurt’ta ki marketleri ziyaret edip işyeri sahipleri ve çalışanları zor sorular karşısında terleten minikler, marketlerin genel temizlik durumunu, yangın söndürme cihazlarını, satılan gıdaların etiketlerini ve son kullanma tarihlerini incelediler. Minikler, market çalışanları ve vatandaşlara Türk Bayrağı ile maskenin yanı sıra el dezenfektanı hediye ettiler.
BAŞKAN YARDIMCISI KADİRCAN ESEN, MİNİK ZABITALARI MİSAFİR ETTİ
Esnafların ve vatandaşların büyük ilgi gösterip yakınlık gösterdiği minikler daha sonra Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünü ziyaret edip, burada Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen tarafından misafir edildiler.
“ÇOCUKLARIMIZIN ERKEN YAŞLARDA KURALLARI ÖĞRENMELERİ ÖNEMLİ”
Minik zabıtaları kapıda çiçeklerle karşılayıp hediyeler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, ‘Gönüllü Zabıta’ ekibini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında uyguladığı ‘Gönüllü Zabıta’ projesinin toplumda çok büyük ilgi gördüğünü ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın talimatıyla kurulan ‘Gönüllü Zabıta’ ekibinde yer alan çocuklarımızın Zabıta Teşkilatının 194. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir araya gelip, denetimlerde bulunması ve ardından bizleri ziyaret etmelerinden çok büyük memnuniyet duyduk. Çocuklarımızın erken yaşlarda kanun ve kuralları öğrenmeleri toplumsal gelişim sürecine büyük katkılar sağlayacaktır. ‘Gönüllü Zabıta’ projemizde bu bakımdan önemlidir ve miniklerimiz bu vesileyle kuralları ve kaideleri erken yaşlarda öğrenmiş oluyorlar. Zabıta teşkilatı ise yerel yönetimlerin hiç şüphesiz bel direğidir. Belediyelerin gören gözü, işiten kulağı olan Zabıta Teşkilatımız; Belediye ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayış ile 7 gün 24 saat çalışan Zabıta Teşkilatımız ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamaktadır.Her yıl 1 ile 7 Eylül günleri arasında kutlanan Zabıta Haftası’nın 194. Kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın selamlarını iletiyorum. ” diye konuştu. 
ÇOCUKLARIN COVİD-19’A KARŞI DUYARLI OLUŞLARI VE TEDBİRLERİ TAKDİR TOPLADI
Minikler, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleriyle birlikte Yeşilyurt Belediye Hizmet Binalarını ziyaret edip, Başkan Yardımcıları ve personellere çiçek hediye ettiler. Hizmet Binaları girişinde ateşleri ölçülüp kolonya ile ellerini yıkayan çocukların denetimlerde ve ziyaretler sırasında koronavirüs tedbirlerine uyma noktasında gösterdikleri duyarlı ve özenli davranışlar takdir topladı.
MİNİK ZABITALARDAN VALİ AYDIN BARUŞ’A ZİYARET
‘Gönüllü Zabıta’ ekibinde yer alan minikler Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürü Emin Gölgeli ile birlikte son olarak Malatya Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret edip, çiçek takdim ettiler. Minik zabıtalarla yakından ilgilenen Vali Aydın Baruş’ta Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 194 ncü yıl dönümünü tebrik ederken, Yeşilyurt Belediyesi ‘Gönüllü Zabıta’ ekibine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
Valilikte görevli personeller ve polislerin yakın ilgi ve alakasıyla karşılaşan minikler, yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı, maske ve el dezenfektanlarını hediye ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER