Burak Çakır:'Stoper ve Orta Saha Alacağız'

Bolu’da devam eden kamp çalışmasına katılan Evkur Yeni Malatyaspor’un Genel Sekreteri Burak Çakır, transfer ve takımın son durumu hakkında taraftarların merak ettiği soruları Malatyaspor TV’ye cevapladı.

Burak Çakır:'Stoper ve Orta Saha Alacağız'

Bolu’da devam eden kamp çalışmasına katılan Evkur Yeni Malatyaspor’un Genel Sekreteri Burak Çakır, transfer ve takımın son durumu hakkında taraftarların merak ettiği soruları  Malatyaspor TV’ye cevapladı.

25 günlük başlayan kamp programının ilk 5 günlük etabını Malatya’da tamamladıklarını ifade eden Çakır,” Malatya’dan sonra  1 Temmuz’da ikinci etap olarak Bolu’da kamp çalışmalarımıza devam ediyoruz. 14 gün kampımız burada devam edecek. Bu sezon ilk maçımız UEFA ön ele maçımız olacak. 25 temmuz’da ilk maçımızı, 1 Ağustos’ta ise ikinci maçımızı oynayacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. UEFA’ya 19 Temmuz’a kadar takım listemizi sunmak zorundayız. Bu düşünce içerisinde takıma katmayı düşündüğümüz futbolcular ile ilgili transfer çalışmalarımızda devam ediyor” dedi.

19 TEMMUZ’A KADAR LİSTELER VERİLECEK

3 kulvarda mücadele etmek için geniş bir kadro yapılanmasına ihtiyaç olduğuna değinen Çakır,” Geniş kadro yapılanmasını gerçekleştiremezseniz özellikle başaramadığınız Ocak ve Şubat gibi başarısız sonuçlar gelmeye devam ediyor. Bunun sebebi olarak ta siz iki kulvarda mücadele ettiğiniz zaman oynadığınız maç sayısı lig ve kupada en fazla 40 maça gelmiş oluyor. Ama buna Avrupa maçlarını da eklerseniz bu sayı 50-52 maç çıkıyor. Bu kadar yüksek tempoda maç sayısı oynayan futbolcunun sakatlanması fiziksel olarak daha da yükseliyor. Bundan ötürü daha geniş bir yapılanmaya ihtiyacımız var. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.  19 Temmuz’a kadar listelerimizi vereceğiz. Başkanımızın da önceden söylediği gibi ihtiyaç duyulan stoper ve orta saha transferini bu zamana kadar tamamlayacağımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.www.yenimalatyahaber.com

ÖNCELİK STOPER VE ORTA SAHA

19 Temmuz’a kadar Sergen Hocanın bize sunmuş olduğu rapor dahilinde ve yapılan değerlendirmelerde takımın ilk önceliği olarak stoper ve orta saha transferlerinin gerçekleştireceklerini söyleyen Burak Çakır,” TFF’nin yasal mevzuatına göre; bir yerli kaleci listemize yazmamız gerekiyor. Yani kulübede bir yerli kaleci olma zorunluluğu var, onu içinde yerli kaleci transferi de gerçekleştireceğiz””dedi.

KAMARA VE GUİLHERME’Yİ TAKIMDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Kiralık olarak takımda bulunan ve sözleşmeleri sezon sonu itibariyle biten Kamara ve Guilherme’yi yeniden takımda görmek istediklerini dile getiren Evkur Yeni Malatyaspor’un Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Burak Çakır,” Bilinmelidir ki Kamara  ekonomik şartlar olarak üst düzey bir futbolcu. Kamara gibi üst düzey futbolcuları da transfer ederken, kulübümüzün menfaatlerini düşünmeliyiz. Arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyor, evet biz Kamara’yı takımımızda görmek istiyoruz, ama tabiî ki ekonomik şartla oluşursa bu olacak. Şuan Kamara ile ekonomik şartlar uyuşmadığı için anlaşma sağlayamadık. Ama ilerleyen günlerde durum neyi gösterir bekleyip göreceğiz. Guilherme ile de arkadaşlarımızı görüşmelerini sürdürüyor. Hem istatistik olarak hemde hemde performans olarak iyi bir sezonu da geride bıraktı. Guilherme, transferinin olması Kamara transferinden mali şartlar altında daha olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yenimalatyahaber.com

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER