Minik Barbara Malatya’da Tedavi Edildi!

Dünyaya geldikten 1.5 ay sonra omurilik kesesi probleminden dolayı Gürcistan'da ameliyat olan ve ancak bir türlü yürüyemeyen 6 yaşındaki minik Barbara, Malatya'da operasyon geçirdi. Barbara Papunashvili, geçirmiş olduğu operasyondan sonra yüreği günü beklemeye başladı.

Minik Barbara Malatya’da Tedavi Edildi!

Dünyaya geldikten 1.5  ay sonra omurilik kesesi probleminden dolayı Gürcistan'da ameliyat olan ve ancak bir türlü yürüyemeyen 6 yaşındaki minik Barbara, Malatya'da operasyon geçirdi. Barbara Papunashvili, geçirmiş olduğu operasyondan sonra yüreği günü beklemeye başladı.

2012 yılında dünyaya gözlerini açan Barbara Papunashvili, henüz 1,5 aylıkken omurilik kesesi nedeniyle ameliyat masasına yatmak zorunda kaldı. Ayaklarında güç kaybından başlayan sorunlar ile birlikte deformite her geçen gün minik Barbara Papunashvili’nin yürüme hayallerini alıp götürdü. Barbara Papunashvili,Gürcistan'da faaliyet veren Mothers Hands yani “Anne Eli” kuruluşu tarafından verilen destek de birlikte Malatya'da bulunan özel bir hastaneye nakil oldu. Belindeki omurilik kesesi tamamen kapatılan ve ayaklarındaki deformiteler düzeltilen Barbara Papunashvili, şimdilerde ise ilk adım atacağı günü heyecanla beklemeye başladı.

BARBARA MALATYA'YA GELDİ

Barbara’nın 6 yaşında olmasına rağmen hala yürüyemediğini dile getiren anneannesi Liya Papunashvili,”Benim torunum 6 yaşında ve yürüyemiyor. Gürcistan'da yapılan ameliyatlardan hiç sonuç alınamadı.  "Anne Eli" Derneği'nin bize vermiş olduğu destek ile bizde Malatya'ya geldik. Barbara Papunashvili, burada başarılı bir operasyon geçirdi. Torunumun şu anki sağlık durumu çok daha iyi”dedi.

AMELİYAT GÖZDE HASTENESİNDE YAPILDI

Barbara Papunashvili’ nin operasyonunun yapıldığı Gözde Akademi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Bozyiğit,”Hastamızı 1.5 aylıkken  yaşamış olduğu omurilik kesesi sorunundan dolayı Gürcistan'da ameliyat olmuş. Hastaya Gürcistan'da erken dönemde iyi bir müdahale yapılmış olsaydı belki de durumlar bu noktaya gelmeyebilirdi. Her iki ayak bileği ve bel bölgesindeki sorunları giderdik. Belinde bulunan omurilik kesesi tamamen kapatıldı. Ancak ayaklar için birkaç kez operasyon daha yapılması gerekiyor. Fizyoterapi ve protez yardımları ile minik Barbara Papunashvili'yi yürüyor pozisyonuna getireceğiz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER