Beyin Sağlığınız İçin Türk Kahvesi Tercih Edin

Profesör Dr İlhan Elmacı, beyin sağlığı için Türk kahvesinden vazgeçilmeli açıklamasını yaparak, beyin sağlığı için yapılması gereken kuralları tek tek açıkladı.

Beyin Sağlığınız İçin Türk Kahvesi Tercih Edin

Profesör Dr İlhan Elmacı,  beyin sağlığı için Türk kahvesinden vazgeçilmeli açıklamasını yaparak, beyin sağlığı için yapılması gereken kuralları tek tek açıkladı. 

Özel bir hastanenin Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Elmacı,Tüm vücutta kumanda sistemi göre beynimiz için önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. İlhan Elmacı,”Anne karnından itibaren başlayan ve  süresince bizler de önemli bir bölümü oluşturan beğinin, önemi bizler için çok büyük.

KAHVENİN ETKİSİ

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi, içerisindeki uyarıcılar ile birlikte beynin çalışmasını ve motive olmasında önemli bir etken sağlamaktadır. Kahvenin içinde bulunan kafein, Beyinde uyarıcı görev yapmaktadır. Kişilerde yorgunluğu azaltan kahvenin etkisi ayrıca konsantrasyon ve uyanıklılığı yükseltmektedir. Ara öğün olarak değerlendirilen Türk Kahvesi yapılış ve sunum olarak diğer kahvelerden ayrıdır. Türk Kahvesi bir ritüel eşliğinde tüketilmektedir.

SOSYAL ETKİNLİKLER ÖNEMLİ

Türk kahvesi tüketiminde olduğu gibi kişilerin hayatında da özel sayılacak anlara zaman ayırmaları gerekmektedir. Dinlediğimiz müzik, çevremizdeki sevdiğimiz kişilerle zaman geçirmek, spor ve zevkle tükettiğimiz bir yemek bile bizlere mutluluk hormonu salgısını harekete geçirmeye yeterli.

Beğin sağlığı için özellikle kişiler uyku düzenine de önem vermelidir. Eğer günü iyi bir şekilde başlamak istiyorsanız erkan yatıp, erken kalmayı kendinize alışkanlık haline getirmeniz önerilir. Bulmaca çözmekte beğin sağlığını en iyi şekilde etkilemektedir. Gün içersin de yapılan sosyal aktivitelerine bunu eklemeyi unutmayın.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER