Emekliye Bayram'da İkramiye

Mart 2018 de toplanacak olan KPDK, Memurların ve emeklilerin bayram ikramiyesi talebini değerlendirecek. Dini Bayramlarda Memur-Sen toplamda 2 Bin 62 lira ödeme isterken, SSK ile Bağ-Kur’lu ise yılda iki defa birer maaş ikramiye beklentisinde.

Emekliye Bayram'da İkramiye

Mart 2018 de toplanacak olan KPDK,  Memurların ve emeklilerin bayram ikramiyesi talebini değerlendirecek.  Dini Bayramlarda Memur-Sen  toplamda 2 Bin 62 lira ödeme isterken,  SSK ile Bağ-Kur’lu ise yılda iki defa birer maaş ikramiye beklentisinde.

Milyonlarca Memur ve Emekli Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) tarafından yapılacak toplantıyı bekliyor. Mart 2018 de toplanacak olan Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) Milyonlarca emekli ve memurun beklediği ikramiye için ne karar verecek. Memur ve memur emeklileri için dini bayram ikramiyesi talebi bu toplantıda ele alınacak.

TÜM EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON

Memurlar ve memur emeklileri gibi SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Kamu Personel Danışma Kurulu(KPDK) tarafından verilecek karara beklemeye başladı. Gerçekleşecek toplantıda emekliler için bayram ikramiyesi çıkarsa, bu sürecin diğer emekliler için de yaygınlaştırılacağı düşünülmekte. Promosyon örneği ise bu konudaki beklentileri güçlendirmekte.  Bir önceki toplu sözleşmede memur emeklileri için Memur-Sen tarafından talep edilen promosyonlar tüm emekliler için onaylanmıştı. Yılda iki defa Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesi talebinde bulunan Memur-Sen, oturmuş olduğu Toplu sözleşme masasında ise verilecek olan miktarın en yüksek devlet memuru alan vatandaşın aylığındaki (ek gösterge dahil) iki katı kadar olmasını talep etmişti. O dönemde Bin 951 lira olarak bilinen bu ücret, şimdilerde ise 2 bin 62 liraya denk gelmekte.

BAYRAMLARDA İKRAMİYE

Memur-Sen  tarafından istenen bu ikramiyeler ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri de  kendilerine yılda iki defa Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1’er maaş ikramiye verilmesi talebinde bulunuyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, Bu konuda bir kararname ile düzenleme yapılabilir. Yılda iki defa SSK ve Bağ-kur emeklilerine bayramlarda 1’er maaş tutarında ikramiye verilebilir düşüncesindeyiz”dediler.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER