İşitme Kaybı ve Tedavi

Kişilerdeki işitme kaybı artık son buluyor. Bebeklik döneminden başlayarak gençlik ve yaşlılık dönemine kadar işitme kaybı rahatsızlığı yaşayan hastalar için bu sorun artık ortadan kalkabiliyor. Mega Üniversite Hastanesi kulak burun boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr Yıldırım Ahmet Bayazıt, işitme kaybı sorunu yaşayan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.

İşitme Kaybı ve Tedavi

Kişilerdeki işitme kaybı artık son buluyor. Bebeklik  döneminden başlayarak gençlik ve yaşlılık dönemine kadar işitme kaybı rahatsızlığı yaşayan hastalar için bu sorun artık ortadan kalkabiliyor. Mega Üniversite Hastanesi kulak burun boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr Yıldırım Ahmet Bayazıt, işitme kaybı sorunu yaşayan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.

İşitme kaybının artık sorun olmaktan çıktığını dile getiren Mega Üniversite Hastanesi kulak burun boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr Yıldırım Ahmet Bayazıt, işitme kayıpları artık göstermiş olduğu şiddete göre, birçok çözüm yollarıyla hastalara uygulamalı olarak yapılmaktadır. Hasta olan kişinin mevcut olan bu tedavi alternatiflerini kabul ederek vakit kaybı yaşamaması gerekmektedir”dedi.

3 MART İŞİTME GÜNÜ

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında konu ile ilgili önemli bilgiler veren Mega Üniversite Hastanesi kulak burun boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr Yıldırım Ahmet Bayazıt,  beyin sapı implantı, biyonik kulak ile işitme testlerininı önemi hakkında bilgiler verdi.

YAŞLILIK DÖNEMİNDE EN ÇOK GÖRÜLÜYOR

Kişilerdeki işitme kaybının genellikle doğumlarda en sık karşılaşılan problemlerden olduğunu dile getiren Mega Üniversite Hastanesi kulak burun boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr Yıldırım Ahmet Bayazıt,” Doğum esnasında yaşanılan bu ve bunun gibi işitme kayıplarının erken bir zaman içerisinde uygun şekillerde tedavi edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, hastalar erken evrelerde konuşmada gelişimi yaşayamaz. Bir kişi ne kadar iyi duyuyorsa konuşması da o kadar iyi olur.Doğuşta yaşanan işitme kayıpları yüzde 61 genetik nedene bağlıdır. Kalan yüzde 40 ise bebeğin anne karnındaki enfeksiyon ile gelişim anormallikleriyle kıyaslanır. Bebeklik döneminde yaşanılan duyma rahatsızlıkları virüs ve bakterilerin yol açmış olduğu orta kulak enfeksiyonu ile travmaları öne çıkarır. 40 ve 50’li yaşlarda ise genetik nedenlerden dolayı yine kişilerde işitme kaybı olabilir. Özellikle 60 yaş ve üzeri kişilerde ise yaşa bağlı işitme kayıpları en çok nedenler arasında gösterilmektedir”dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER