banner53

FETÖ'den 2 Sanık İçin Ceza!

Malatya'da görülen fethullahçı terör örgütü davası kapsamında 2 sanık için daha Mahkeme kararını açıkladı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik suçlaması ile yardım yataklık yapanlar hakkında gerçekleştirilen dava süreci kapsamında Malatya'da görülen davada 2 sanık için hapis cezası çıktı.

FETÖ'den 2 Sanık İçin Ceza!

Malatya'da görülen fethullahçı terör örgütü davası kapsamında 2 sanık için daha Mahkeme kararını açıkladı. FETÖ/PDY  silahlı terör örgütüne üyelik suçlaması ile yardım yataklık yapanlar hakkında gerçekleştirilen dava süreci kapsamında Malatya'da görülen davada 2 sanık için hapis cezası çıktı.

Malatya 1 Ağır Ceza Mahkemesi ve Malatya 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen her iki ayrı Feto davasında karar açıklandı.

CEZASI AÇIKLANDI TAHLİYE EDİLDİ

Fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınarak tutuklanan ve ayrıca bu örgütün kullanmış olduğu “ByLock” sisteminin kullanıcısı oldukları tespit edilen İsa A. ismindeki sanık için  çıkarıldığı mahkemece “ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla heyet tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına yatırıldıktan sonra sanık için tahliye karar verildi.

BİR KİŞİYE 7 YIL 6 AY CEZA

Diğer bir FETÖ davası ise Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması ile ilgisi olan, ayrıca yine bu örgütün kullanmış olduğu ”ByLock” Kripto iletişim kullanıcısı oldukları belirlenen Hakan D. adlı sanığa yine “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlarından toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. mahkeme cezanın açıklanmasının ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

POLİS İMAMI YARGILANDI 

Malatya'da gerçekleştirilen fethullahçı terör örgütü operasyonunda bu yapılanmanın polislerden sorumlu mahrem imamı olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına ise devam edildi.

Mahkemeye avukatı ile birlikte katılan ve tutuklu olarak yargılanan makine mühendisi Mecit G. kendisine yönlendirilen “ByLock” kullanıcısı ve “Eagle”Kullanıcısı suçlamalarını kabul etmedi. Mecit G. için heyet, dosyada bulunan eksikliklerin tamamlanması ve  Mütalaaya karşı savunma yapılabilmesi adına süre verilerek duruşmayı erteledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER