Başkan Açıkladı! 'Kira Stopajı Aşağı'

Kiracı olarak hizmet veren Esnaf ve tüccarların en büyük dertlerinden biri olan Kira stopajı için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Açıkladı! 'Kira Stopajı Aşağı'

Kiracı olarak hizmet veren Esnaf ve tüccarların en büyük dertlerinden biri olan Kira stopajı için Türkiye Esnaf ve  Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Esnaf ve  Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaflar için müjdeli haberi verdi. Her yıl düzenli olarak esnaflardan yüzde 25'i oranında alınan kira stopajının aşağı çekileceği müjdesini veren Türkiye Esnaf ve  Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

KİRA STOPAJI KALKIYOR 

Ankara Bakkallar ve bayiler odasının gerçekleştirmiş olduğu 26. olağan Kongresi'ne katılım yapan Türkiye Esnaf ve  Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu kongrede bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Bendevi Palandöken, yapmış olduğu konuşmasında Türkiye'de bulunan bütün esnaf ve sanatkarları kendisinin temsil ettiğini dile getirerek,” 4 yıldır üyelerden aidat alınmıyor ve hafta tatil ruhsatı kaldırıldı. bugüne kadar hiç kimseyi kapıdan çevirmedik. bize her arayanın yanında olduk. dükkanları kira olan ve kira stopajı ödeyen esnaflarımızdan yüzde 25 olarak alınan kira stopajı artık aşağıya çekilecek”dedi.

HAKSIZ REKAT BİTECEK

Bakkal ve bayilerden 17 yıldır maaş alınmadığını dile getiren Başkan Palandöken,”Market zincirleri Sokak aralarına kadar girdi. bunların çözümü nasıl olacak? kanunlar olacak. Anayasa Mahkemesi'ne götürdük, müracatlarımızı ettik ve perakende yasasını da çıkardık. Son 1,5 yıldır biz perakende yasasının yönetmeliklerini beklemekteyiz. senin dükkanın yanına sokak içerisinde gelip dükkan açılmasının önlenmesi adına iş yeri açma ruhsatını da 2019 yılından itibaren meslek odalarına verdik.Artık bu haksız rekabette ortadan kalkmış olacak.”ifadesini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER