Göbek Düşmesinin Belirtileri ve Nedenleri

7'den 70'mişe herkesin başına gelebilecek hastalıkların ilk sıralarından biri olan göbek düşmesi kişiler için ciddi bir sağlık problemidir. Peki göbek düşmesinin tedavisi, nedeni nelerdir?

Göbek Düşmesinin Belirtileri ve Nedenleri

7'den 70'mişe herkesin başına gelebilecek hastalıkların ilk sıralarından biri olan göbek düşmesi kişiler için ciddi bir sağlık problemidir. Peki göbek düşmesinin tedavisi, nedeni nelerdir?

Hepimizin başına gelebilecek rahatsızlıkların önemli unsurlarından biri olan göbek düşmesi Aslında hafife alınacak bir rahatsızlık sayılmamalıdır. Kişilerin göbek düşmesi aslında genelde anne karnında oluşmaktadır. Kişilerdeki göbek düşmesi rahatsızlığı, anne karnında iken içerde bulunan bir organın ya da bir oluşum sonucunda yerden dışa doğru çıkış, Düşme veya  kaynama ile yerin değişmesinden meydana gelmektedir.

BELİRTİLERİ NELER?

7'den 70'e herkese görülebilecek olan göbek düşmesi belirtilerinin sizler için birkaç başlık altında topladık.

- Düşen göbek çevresinde ağrı ya da ağırlık hissinin uyanması
- Göbek Çevrenizde şişlik ya da ödem ile birlikte hassasiyet durumunun belirginlik göstermesi
- Hazımsızlık, halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik
- Karın bölgenizde Gaz sıkışması ve şişlik durumu
- Yemiş olduğunuz yemeklerden sonra şişkinlik,  midenizde ekşime, Ateş ve ter basma
- Uykusuzluk, Konsantre bozukluğu
- Kusma, ishal, karın ağrısı ve yüksek ateş bu rahatsızlığın belirtileridir.

NEDENLERİ NELERDİR?

Herkese görülebilecek olan göbek düşme rahatsızlığında aslında en yaygın sebeplerden biri ağır bir eşyanın kaldırılmasından sonra gerçekleşmesidir. Bununla birlikte kişilerin yapmış olduğu aynı hareketler, soğuk ve sıcak hava değişimleri, rüzgara ya da klimalı ortamlarda farklı havalara maruz kalmak sonucunda göbek düşmesi rahatsızlığı meydana geliyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 07:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zekeriya
Zekeriya - 4 yıl Önce

Karın ağrınız miğde bulantiniz iştahsızlığınız vs varsa göbek düşmesi veya nazar olabilir arayın yardımcı olmaya çalışalım ücret yok gel git derdi yok tahsilatı şifayı verenden yaparım yeterki şifaya sebep olalım 05334874106

Esra çakar
Esra çakar - 3 yıl Önce

4 senedir Cok kotuyum göbek şişkin ağzından su gelmesi kocaman bi duyum var karnım da canlı bebek gibi geziyor yiyip ilemiyorum çok hastayım haksızlık yorgunum 3 cocugum var ilgilenemiyom dönüyorum yemek yerken karnım şişiyor top gibi oluyor kurmam bulandı ağırlık halsizlik var bende bana yardım edin utanıyorum karnım kalbim gibi atıyor nefes alamıyorum bana birer carre bulun dışarı çıkınca hasta oluyorum titriyom terliyom Cok kotuyum

SIRADAKİ HABER