Malatya Fabrikasında 45 Ton Şeker Üretildi!

2017 yılında Malatya Fabrikasında 45 bin ton üretimi gerçekleşen şekerin 42 bin tonu satıldı. Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, satışı gerçekleşen 42 ton şekerin pazarlanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya Fabrikasında 45 Ton Şeker Üretildi!

2017 yılında Malatya Fabrikasında 45 bin ton üretimi gerçekleşen şekerin 42 bin tonu satıldı. Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, satışı gerçekleşen 42 ton şekerin pazarlanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

45 bin ton şekerin üretildiği Malatya fabrikasında toplam 42 bin ton şekerin satıldığını açıklayan Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya fabrikasında üretilen şekerin pazarlamasında herhangi bir sorunun olmadığını, ellerinde şu an 3 bin ton şekerin kaldığını ve Malatya olarak ta bu üretimda ilk sırada olduklarını ifade etti.

3 TON ŞEKER KALDI

Geçen yıl hedeflenen pancarı üretiminin bu yıl altında kaldıklarını dile getiren Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat,” kuraklık nedeniyle bu yıl 400 bin ton civarında pancar üretimi gerçekleşti. Geçen yıl hedeflediğimiz rakam ise pancarı üretiminde 520 bin tondu. Ancak söylediğimiz gibi yaşanan kulaklıklardan dolayı pancar üretimi istediğimiz seviyenin altında kaldı. Buna rağmen Malatya fabrikamızda toplam 45 bin ton şeker elde ettik. Elde etmiş olduğunuz 45 bin ton şekerden Sadece 3 ton şekerimiz kaldı. Malatya fabrikasının şekerden yana herhangi bir pazarlama sorunu bulunmamaktadır. Biz bu konuda Türkiye'nin en iyi fabrikalarından biriyiz diyebiliriz. Bu yıl içinde resmi kotamız belli oldu. Bu yılda 520 bin ton civarında hedeflediğimiz kotamız olur”dedi.

SİVAS VE KANGAL'DAN TALEP VAR

Bu yıl çiftçiler tarafından pancar üretimi için ciddi bir taleplerin olduğunu dile getiren Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat,” Çiftçi kardeşlerimiz bu yıl pancar üretimi için ciddi bir talep oluşturdular. Bunun nedeni ise Yazıhan bölgesinde bulunan Boztepe Barajı'nın sulamaya açılacak olmasıdır. Özellikle Sivas ve Kangal’dan gelmek isteyen Çiftçiler, Boztepe Barajı yakınında bulunan arazileri kiralayarak burada pancar ekimi yapmak istediklerini iletiler. Eğer sulama sorunu olmayacaksa, Yazıhan daki Baraj Bölgesi için toplam 150 bin ton pancar üretim talebi geldi.Bu isteklerin gerçekleşmesi, fabrikamız için düşük maliyette bir pancar teminİ etmek demektir. Bu ne demek. Daha önce 220 kilometre uzaklıktan pancar getirerek nakliye gerçekleştiriyorduk. Ancak şu an ise eğer bu durum gerçekleşirse sadece 30 kilometre uzaklıkta ve sıfır maliyet ile fabrikamıza pancar getirmiş olacağız. Bu durumda fabrikamız için olumlu bir durumdur”şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 08:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bird de editör doğru düzgün yazsa !
Bird de editör doğru düzgün yazsa ! - 5 yıl Önce

Yazacağın iki satır yazı hepsi yanlış adam yayınlamadan önce bi okur yazık

SIRADAKİ HABER