9.Malatya Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri’nin işbirliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 15 Kasım 2016 cuma günü başlayan 9.Malatya Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. 

9.Malatya Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi

Gerçekleşen ödül törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, birçok yapımcı, yönetmen ile oyuncular Mehmet Aslantuğ, Arzu Yanardağ, Gizem Arıkan, Oktay Kaynarca, Selahattin Taşdöğen, Olgun Şimşek, Ozan Akbaba, Eşref Ziya Terzi, Ekin Koç,  Can Yaman, Haluk Piyes, Müfit Can Saçıntı, Ahmet Yenilmez ve çok sayıda davetli katıldı. 

Malatya Film Festivali kapanış ve ödül töreninde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız Kenter'de unutulmadı.

Kapanış ve ödül töreninde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız Kenter anıldı. 9.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ‘Vefa Ödülü’ geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu anısına eşi Gülenay Kalkan Ünlüoğlu’na verildi.

Toplam 135 filmin başvuru yaptığı yarışmada ´En İyi Yönetmen´ Kapan filmini çeken Seyid Çolak, ´En İyi Kadın Oyuncu´ Başak Özcan, ´En İyi Erkek Oyuncu´ Alican Yücesoy, ´En İyi Görüntü Yönetmeni´ Andreas Sinanos, ´En İyi Müzik´ Ali Saran, ´En İyi Senaryo´ Omar ve Biz filmiyle Mehmet Bahadır Er oldu. ‘En İyi Film Ödülü’, ‘Küçük Şeyler’ filmine gitti. Ödülü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan verdi.
9. Film Festivali fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,"sinemanın önünün açmak için çok önemli düzenlemelere imza atıyoruz. Sektörümüzün taraftarını göz önüne alarak ve sektör ile birlikte yapıyoruz. Bu yıl yeni sinema kanunumuzu yasalaştırdık. Sinemaya yatırılan desteklerimizi çeşitlendirdik. Bir müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Önceliği hayat,sanat ve estetik olan filmlerimize daha fazla seyirci ile buluşması için, yerli film gösterimi desteğine de başlıyoruz. Özellikle üstün dönüşümü, sektörün b dönüşüme adaptasyonu konusunda sizlerle birlikte yürüyoruz, sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Malatya film festivalinin önümüzdeki yıllarda katkılar yapacağına da canı gönülden inanıyorum"şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Aydın Baruş'da," Bu festival, bu yıl dokuzuncusu düzenleniyor nice dokuzlu yıllara. Anadolunun bu şehrinde bize kültür ve medeniyet yaşatan güzel şerin bu film festivaline ev sahipliği yapması çok çok önemli. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bu 5 günlük süre içerisindeçok önemli etkinlikler gerçekleştirildi"dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ise,"Kişisel bazda dünya kimseye kalmaz ama her kişinin de bu dünyada bizden sonra yaşayacaklara karşı sorumluluklarının, yükümlülüklerinin bulunduğunu biliyoruz. Dünya bizden sonra gelecek kuşaklara kalacak. Ama biz gelecek kuşaklara güzel bir miras bırakmamız azlım. Güzel bir miras bırakmanın yol ve yöntemi de sinema onların en etkili unsurlarından bir tanesidir. Çocukluğumuza baktığımızda beyaz perde de gördüğüz jönlerin ve yapılan rolleri kendimize rol olarak seçtiğimizi görürüz"ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER