Yeşilyurt'ta Hurda Araçlar Kaldırılıyor

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Ekipleri Tarafından Sahipsiz Ve Hurda Araç Operasyonu

Yeşilyurt'ta Hurda Araçlar Kaldırılıyor

 Sahipleri tarafından bulundukları yerde unutulan veya terk edilerek çevre kirliliği ve güvenlik sorunları oluşturan araçlar Yeşilyurt Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “Sahipleri tarafından terk edilen araçlar, hem yer işgal etmekte hem de çevre kirliliği oluşturmaktadır. Emniyet teşkilatımızla koordineli şekilde çalışma sonucu gerekli işlemler yapılarak, sorun teşkil eden hurda ve sahipsiz araçlar ekiplerimiz tarafından kaldırılıyor.” şeklinde konuştu. 

68 ADET HURDA VE SAHİPSİZ ARAÇ KALDIRILDI

Özellikle sanayi sitesi esnafı tarafından sürekli şikâyete konu olan hurda ve sahipsiz araçların gerekli işlemler yapıldıktan sonra kaldırıldığını belirten Başkan Çınar; “İlçemizin her alanda daha müreffeh bir yaşam seviyesine ulaşması için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Özellikle sanayi sitesi esnafımız tarafından sürekli şikâyete konu olan, çevre kirliliği, yer işgali ve güvenlik problemleri oluşturan hurda ve sahipsiz araçlar ekiplerimiz tarafından kaldırılıyor. Toplamda 68 adet hurda araç sahibine tebligat yapılmıştır. Araçlardan bazıları tebligattan sonra araç sahipleri tarafından kendi yerlerine çekilmiş olup geri kalan araçlarda belediye ekiplerimiz tarafından yediemin otoparklarına çekilmiştir.” ifadelerinde bulundu. 

“İNSAN SAĞLIĞINA VE ÇEVREYE ZARAR VERİYOR”

Hurda ve sahipsiz araçların insan sağlığına ve çevreye verdiği zararı da dile getiren Başkan Çınar;” Bu araçlar konuldukları yerlerde bir süre sonra haşerelerin çoğalmasına sebep olmakta ayrıca yanma ve patlama risk barındırdıkları için insan hayatını tehlikeye sokmaktadır. Zamanla içeriğindeki tehlikeli maddeler doğaya karışıyor ve çevre kirliliği oluşturuyor. Ayrıca kaldırıma ve kamu arazilerine bırakılan hurda araçlar hem trafiği olumsuz yönde etkilemekte hem de görüntü kirliliği ve güvenlik tehlikesi oluşturmaktadır. Yapılan çalışmalarımızla bu tehlikelerin önüne geçiyoruz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER