Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Kararlar! Yılbaşı'nda 4 Günlük Kısıtlama...

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen kabine toplantısının ardından ülke genelinde yeni alınan tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Kararlar! Yılbaşı'nda 4 Günlük Kısıtlama...

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni karar ve tedbirlerı açıkladı.

 Saatler süren kritik toplantının ardından alınan yeni kararlar şöye;

İŞTE YENİ ALINAN KARARLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Yılbaşında ne olacak sorusu yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21’den 4 Ocak saat 5’e kadar kesintisiz uygulanacaktır." dedi. Öte yandan stopaj indirimi 1 Haziran'a kadar uzatıldı ve esnafa kira desteği geldi.

-Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıldı

-Yüzde 18'den yüzde 8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek.

-Salgının etkisinin en aza indirilmesi için yıl ortasında başlattılan  konaklamadan yeme içmeye bakım oranıma kadar KDV indirimlerinin sürelerinde yine 1 Haziran'a kadar uzatıldı.

-Esnafa kira desteği için hazırlıklara başlandı

-Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiye 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapılacak.

-Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzatıldı

-Basit usule tabi olan ve iş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

-1 Aralık Perşembe saat 21:00 dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar dışarı çıkmak yasak.

-Esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER