Siyasilerden Ramazan Bayramı Mesajı

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasiler bir kutlama mesajı yayımladı.

Siyasilerden Ramazan Bayramı Mesajı

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN  RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluk hislerini en üst düzeyde paylaştığımız, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayrama kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. 

Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında gelen ve toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramlar; insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının içtenlikle dile getirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, herkesin birbirine hoşgörü ile bakma tevazuunu gösterdiği müstesna günlerdir.
Maruz kaldığımız salgın tehlikesine karşı alınan önlemler nedeniyle komşularımızı, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret edemeyecek olmamız Ramazan Bayramı sevincimizi gölgelese de, onlarla birlikte gelecek bayramlara sağlıklı bir ortamda ulaşma umudu bizlere teselli kaynağı olacaktır.
Fakirlerin doyurulduğu, eş, dost ve akrabanın bir araya gelerek gönüllerin şenlendiği kalabalık iftar sofralarında buluşamamış olsak da salgının önümüze çıkardığı engellermaddi kazancımız üzerinde yoksulların hakkı olan kısmı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmamıza engel olmadı. Çünkü biz zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi, paylaşmayı ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir milletin mensuplarıyız.
Bu müstesna günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek ortak amacımız olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı hakiki anlamıyla idrak etmemizi sağlayacaktır. Maddi kazanımlarımızı ihtiyacı olanlarla paylaştığımız gibi sevgi, merhamet ve diğerkâmlık gibi yüce hisleri de kardeşlerimizle paylaşma faziletini gösterirsek bayram günlerini tam manasıyla idrak etme mutluluğuna erişebiliriz.
Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacağını telefonla da olsa hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. 
Ramazan Bayramı vesilesiyle, milletimizin huzur içerisinde yaşaması ve vatanımızın bütünlüğü için görev yaparken hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum.
Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan hep birlikte sağlık ve esenlik dolu bir bayram geçirmemizi niyaz ediyorum.
                                                                                                                 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Bayramın Sağlık, Huzur Ve Barış Getirmesini Diliyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayını dualarla uğurlarken, Ramazan Bayramının heyecanını yaşadıklarını kaydetti. 

Gürkan, “Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. 

Ancak Geçtiğimiz yılın ilk günlerinden itibaren dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nı bu yıl da buruk bir şekilde idrak edeceğiz. Özellikle son günlerde artan vaka sayılarına bağlı olarak alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayramı sevdiklerimizden ayrı bir şekilde evlerimizde geçiriyor olacağız. 
 
Şunu da çok iyi biliyoruz ki; birlik ve beraberlik içerisinde, maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları konularındaki hassasiyetimizi esnetmeden geçireceğimiz bu birkaç günün ardından sağlıklı ve güzel günlere kavuşacağımıza umudum tamdır.

Sevgileri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltan, sevinçleri çoğaltan, Ramazan Bayramı'nın yurdumuza ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diliyor, halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

MALATYA TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZCAN'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, paylaşarak dayanışmanın hayata geçtiği, yapılan ibadetlerle manevi huzurun yaşandığı, rahmet ve bağışlanma ayı Ramazan’ın ardından; birliğimizin pekişmesine, toplumsal hoşgörü ve kucaklaşmanın daha da güçlenmesine vesile olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Bayramların sevgi, saygı, barış, kenetlenme ve dayanışma gibi insanı insan yapan asil değerleri yüceltmek için en güzel fırsat olduğunu kaydeden Özcan, ülke olarak koronavirüs önlemleri nedeniyle tam kapanmanın, Ramazan ayı olması nedeniyle de manevi iklimin yoğunlukla yaşandığı bu dönemin ardından gelen Bayram'ın sağlıklı günlerin habercisi olmasını diledi.

Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın ardından, bir bayramı daha bir arada geçiremiyor olsak da, milletçe birlik ve beraberliğin önemini daha güçlü hissettiğimiz bu Ramazan Bayramı'nda sevdiklerimizle yakınlarımızla ayrı olsak da gönüllerimiz yine birlikte. Sosyal ve psikolojik açıdan daha iyi günlere ulaşmak için bu bayram da gönüllerimizle kucaklaşalım. Sanayicisinden, ticarisine, işçisinden esnafına, yaşlısından gencine kadar tüm milletimizin fedakarlık yaptığı bu kapanma sürecinin ardından Bayram'da da önlemlere riayet ederek Bayram sevincimizi kalıcı sağlık sevinciyle birleştirelim. Koronavirüsle mücadelenin aşı, maske, mesafe, temizlik ve diğer önlemlerle birlikte başarıyla sonuçlanması temennisiyle, Mübarek Ramazan Bayramı'nın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum" ifadesini kullandı. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan Ramazan Bayramı mesajı;

“Kudüs’te İnsanlık Suçu İşleniyor, Bayrama Hüzünlü Giriyoruz”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Ramazan Bayramını, terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa ve Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği hain, gaddar ve çirkin saldırıların gölgesinde hüzünlü ve buruk bir şekilde karşılayacağız. Kudüs ve Filistin asla yalnız değildir.” diye konuştu.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimini Yeşilyurt’ta birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bizlere verdiği nimetler arasında en mühimlerinden biri olan bayramlardan ilkine, mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah’a öncelikle hamd-ü senalar olsun. Cenab-ı Allah bu büyük nimetinin sorumluluğunu taşıyabilmeyi hepimize nasip etsin. 
Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam Âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. 
Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır.
Salgınla mücadele kapsamında bu yıl bayramda sevdiklerimizi ziyaret edip, kucaklaşamayacağız. Ancak sıhhat ve selametimiz için kurallara uyarak sevgimizi uzaktan gösterebiliriz. Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bu musibetten kurtulmak için bilim insanlarımızın ısrarla önerdiği sosyal izolasyon ve sosyal-fiziki mesafe kurallarına riayet ederek, Bayramı huzur içerisinde evimizde kutlamalı ve geçirmeliyiz.
Yarınlarımızı daha güzel, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirebilmek adına lütfen bu bayram dikkatli olalım, evimizde kalalım, ziyaretlere gitmeyelim, teknolojiyi kullanalım, sevdiklerimizi tehlikeye atmayalım. Ben bu süreçten milletimizin sabrı ve inancıyla en güçlü şekilde çıkacağımıza inanıyorum.
Bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.
Terör Devleti İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da ki kutsal mekanlarımız ve orada büyük bir direniş gösteren Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği gaddar ve çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistin ve Kudüs asla yalnız değildir. İsrail'in işgal ederek insanlık suçu işlemeye devam ettiği Filistin topraklarındaki çirkin saldırılarında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Filistin’de devam eden saldırılar, yaşanan can kayıpları ve çirkin hadiselerden dolayı Ramazan Bayramına içimiz buruk ve hüzünlü bir şekilde giriyoruz. Rabbim bu acıların bir an önce sona ermesinde hepimizin yardımcısı olsun, Filistinli kardeşlerimizin gücü ve kuvvetini artırsın inşallah. 
Sonsuz merhamet sahibi Yüce Rabbimiz imtihanlarımızı hafifletsin, sıkıntılı süreçten bir an evvel kurtularak daha güzel günlerde birlikte olalım inşallah.
Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam Âlemi ve aziz milletimiz olmak üzere bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

BAŞKAN GÜDER’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güder, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin yanı sıra coştukça coşan bir sevgi selinin tarifi olduğunu vurguladığı mesajında, “İslam aleminin ve milletimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Rabbimden bizi bir sonraki Ramazan ayına sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşturmasını diliyorum” dedi.
Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İslam âleminin, ‘on bir ayın sultanı' olan Ramazan’ı uğurluyor olmanın hüznünü yaşadığını belirttiği mesajında, “Bir rahmet, mağfiret ve bereket ayını daha geride bırakıyor, Recep ve Şaban aylarıyla müjdelenen mübarek Ramazan ayına yeniden sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşmayı ‘Cenabı Hak nasip eylesin’ diyoruz. Bu mübarek ay ki; giderken bile bizleri bayram gibi sevimli ve coşku dolu bir iklime emanet edip gidiyor. Kuşkusuz emaneti başımız ve gözümüz üstünedir ve işte bu sebepledir ki, Ramazan ayı gibi, inananlar için bayramı da bir o kadar mübarektir. Bayramımız mübarek olsun! Yüce Allah, bizleri daha nice bayramlarda buluştursun, bir araya getirip coştursun; yüreklerimizi ferahlık, zihinlerimize berraklık versin.” niyazında bulundu.
“ÖZLEDİĞİMİZ GÜNLERE İNŞALLAH KAVUŞACAĞIZ”
Öte yandan Başkan Güder, Covid-19 salgını dolayısıyla bu yılda bayramın sokağa çıkma kısıtlaması ile iç içe geçirileceğini anımsatarak, şunları kaydetti: “Bayramlar sevincin, coşkunun, muhabbetin en yoğun yaşandığı zamanlardır. Ancak hepimizin bildiği gibi bir salgın sebebiyle zor ve çok hassas zamanlardan geçmekteyiz. Gönül, geçmiş bayramlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada olmayı isterdi. Bu durum hüznümüzü artırıyor olsa da, sıhhat ve selametimiz için bunun gerekli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Daha nice Ramazan aylarında iftar sofralarında buluşacağız. İnşallah en kısa sürede hepimiz özlediğimiz günlere kavuşacağız. Allah’ın izniyle kucaklaşacağımız, doyasıya kutlayacağımız ve bir arada geçireceğimiz daha nice bayramlarımız olacak. Bu bağlamda sokağa çıkma kısıtlamasının bizim için aynı zamanda bir başka bayramın habercisi olacağını da unutmamalıyız. El ele vereceğiz, güç birliğiyle, sabırla, anlayış ve güçlü bir iradeyle bu zor günleri de atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve kıymetli hemşerilerimin Ramazan Bayramını canı gönülden kutluyor; Bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve bereket getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 

Başkan Zelyurt; “Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun”

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Doğanşehirlilerin, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek; “Rabbim bu mübarek günler hürmetine Kudüs’ün, Filistin’in özgür olduğu günleri görmeyi bizlere nasip etsin.” dedi.
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt Ramazan Bayramı mesajında şu sözlere yer verdi;
“Pandemi nedeniyle her ne kadar geçmiş Ramazanların coşkusunu tam anlamıyla yaşayamasak da mübarek ayın manevi iklimini evlerimize taşıyıp sabır ve tevekkülle ibadetlerimizi yerine getirdik.
Gelişiyle gönüllerimize rahmet ve huzur getiren; af ve mağfiret kapılarının aralandığı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ardından Ramazan Bayramı’na kavuştuk.
Ramazan Bayramı’nın başta Doğanşehir’li hemşehrilerim olmak üzere kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlenmesini diliyor; bu mübarek günlerin Kudüs’te ve İslam coğrafyasında zulümlerin bitmesine, dünyanın huzur yurdu haline gelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2021, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER