Başkan Sağdıç, 'İsrail insanlık ve savaş suçu teşkil etmektedir'

Başkan Sağdıç,"İslam coğrafyamızın mukaddes toprağı, Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Aksa'ya  ve Gazze’ye yönelik israil güçleri tarafından hain saldırılar gerçekleştirilmektedir. Saldırılar neticesinde yüzlerce kişi yaralanmış, birçok aile evlerinden çıkmaya zorlanmıştır. Bu saldırılar çocuk, yaşlı, kadın ayrımı yapılmaksızın, mahremiyet ve hürriyet kavramlarına saygı gösterilmeksizin, işgalci bir şekilde ve teröristçe gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu saldırılar yalnız Müslümanları değil, tüm dünyayı derinden üzmüştür"dedi.

Başkan Sağdıç, 'İsrail insanlık ve savaş suçu teşkil etmektedir'


Mehmet Sağdıç Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanı "İşgalci israil güçlerinin bu saldırıları insanlık ve savaş suçu teşkil etmektedir . Gerçekleştirilen bu zulme rağmen Filistinli kardeşlerimiz hem canlarıyla hem de mallarıyla mücadele etmeye devam etmektedir.israilin bu insanlık suçu fiillerine, diğer ülkeler tarafından göz yumulması ve müdahale edilmemesi kabul edilemez. Devletimiz ve milletimiz, Filistinli kardeşlerimizin selameti ve Kudüs'ün özgürlüğü için her fırsatta seslerini haykırmakta, Dünya'nın görmekten kaçındığı gerçekleri ulusal ve uluslararası mecrada dile getirmektedir.Milli Türk Talebe Birliği geçmişten bu yana Kudüs ve Mescid-i Aksa meselesini dert edinmiş, çeşitli yollarla buradaki haksızlıkları ve zulmü gözler önüne sermiş ve bölgedeki gelişmeleri her zaman yakından takip etmiştir. Gelinen bu noktada Kudüs'te yaşanan bu zulmün, uluslararası alanda etkili adımlar atılmadıkça sona ermeyeceğinin farkındayız. Bu sebeple  Milli Türk Talebe Birliği olarak çağrımız;

Devletimiz öncülüğünde uluslararası bir barış gücünün oluşturulması ve bu barış gücü aracılığıyla yaşanan bu insanlık dışı saldırılara karşı gerekli cevabın verilmesi gerektiğidir. 

Kudüs üç dinin mukaddes beldesidir. Kudüs Müslümanlar için bir istikbal mücadelesidir. Kudüs'teki zulüm son bulmadıkça bizlere rahat yoktur ve olmayacaktır. Terörist israil, Müslüman kardeşlerimizin ve Mescid-i Aksa'nın üzerinden kanlı ellerini çekmedikçe, bizler susmayacağız ve bu zulme sessiz kalıp, müsamaha gösterenlerin de her zaman karşısında olacağız. 

Üstad Necip Fazıl'ın da dediği gibi; "Yıkılasın israil, enkazını göreyim! Sana ülke diyenin, yüzüne tüküreyim!"
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER