Ağbaba'dan Bayram Açıklaması

Ağbaba'dan Bayram Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, açıklamasında “Türkiye asıl bayramı hak, hukuk ve sosyal adaletin hâkim olduğu zaman yaşayacaktır” dedi.

Sosyal adaletin olmadığı hiçbir bayram ağız tadıyla kutlanmayacak

Son günlerde yaşanan gelişmelere de dikkat çeken CHP’li Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın ayı Ramazan ayını Covid-19 salgını nedeniyle alınan “tam kapanma” tedbirleriyle geçirdik. Ramazan ayının anlamına aykırı olarak bu günlerde salgının yanı sıra ekonomik buhranın giderek derinleştiği ve zengin ile fakirin arasındaki uçurumun arttığı günleri yaşıyoruz. 83 milyon halkımız barışın, dostluk ve kardeşliğin yaygınlaştığı, umutların yeşerdiği bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz. Ancak görülüyor ki, bu topraklarda sosyal adaletin olmadığı hiçbir bayram ağız tadıyla kutlanmayacak. İşçinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın yoklukla ve yoksullukla baş başa kaldığı, gençlerin umutsuzluğa ve işsizliğe terk edildiği, insanların hukuka ve adalete inancının kalmadığı bir ülke haline geldik. Bu Ramazan Bayramında tek dileğimiz Türkiye’nin bu kötü gidişatının değişmesi ve herkesin eşit, özgür ve farklılıklarıyla huzurlu bir şekilde bir arada yaşadığı bir Türkiye’nin yeniden inşa edilmesidir.”

Salgın boyunca çalışan sağlıkçılarımızı, emekçileri ve esnaflarımızı unutmayalım

“Ramazan ayında salgına rağmen halka hizmet için büyük fedakârlıklarla çalışan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere güvenlik güçlerimiz, kuryelerimiz, apartman görevlilerimiz, ‘evde kalamayan’ ve kapanmada dahi iş başı yapan emekçilerimizi ve esnaflarımızı unutmamamız gerekiyor. Bu vesileyle salgın boyunca da iş başı yapan tüm emekçilerimizin, desteksiz tam kapanma nedeniyle evinde açlığa terk edilen esnaflarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve sorumsuz salgın ve aşı politikaları nedeniyle evlerine hapsedilen yurttaşlarımızın, tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye’de gençlerin geleceğe umutla baktığı, açlığın ve yoksulluğun olmadığı, barışın ve huzurun topluma hakim olduğu, herkesin görüşlerini ve farklılıklarını özgürce ifade edebildiği nice bayramlar diliyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER