Parklarımızın Temiz ve Ferah Ortamı, İlçemizin Marka Değerini Artırıyor

Yeşilyurt’taki Sosyal Yaşam Alanları Düzenleme Çalışmasıyla Daha Nezih Bir Görüntüye Kavuşuyor

Parklarımızın Temiz ve Ferah Ortamı, İlçemizin Marka Değerini Artırıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin muhtelif bölgelerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz park alanlarımızı çevre düzenleme ve yenileme çalışmasıyla daha ferah ve daha temiz bir görüntüye kavuşturuyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt’un hızla gelişen mahallelerinden olan Samanlı mahallesinde 7’den 70’e tüm vatandaşların faydalandığı Şirin Parkında ki yenileme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Parklarımızın temiz ve ferah ortamı, ilçemizin marka değerini artırıyor.” diye konuştu.
Yeşilyurt’ta hizmete sundukları sosyal yaşam alanlarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bir yandan yeni parklar inşa ederken diğer taraftan mevcut parklarımızınyenileme ve çevre düzenleme çalışmalarıyla daha nezih bir görüntüye kavuşturulması için yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. Ekiplerimiz parklarımızda bulunan oyun grupları ile aydınlatmaların bakımı ve yeşil alanların yenilenmesi gibi çalışmalarını belirli bir program halinde yapıyorlar. Özellikle havaların ısındığı bu dönemde vatandaşlarımız parklarımıza yoğun ilgi gösteriyorlar, her yaştan vatandaşımız parklarımıza gelerek temiz ve güzel ortamlarda günün yorgunluğunu atarak kaliteli zaman geçiriyor.Parklarımızın gördüğü yoğun ilgi nedeniyle oluşan eksiklikleri ekiplerimiz hızlı bir şekilde gideriyorlar. İlçemizin hızla gelişen mahallelerinden olup, konut alanları ve işyerlerinin fazla olduğu Samanlı mahallemizde hizmete sunduğumuz Şirin Parkımızda da yenileme çalışmaları devam ediyor. Aşırı kullanımdan dolayı bozulan ve yıpranan oyun gruplarının tamiratları yapılırken diğer taraftan Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda kendi imkanlarımızla yetiştirdiğimiz rulo çimlerimizin serimleriyapılıyor. Kamelyaların da bakımını yapan ekiplerimizin titiz çalışmasıyla parkımız daha ferah, daha güzel ve ismine yakışır bir seviyeye ulaşacaktır. Baştan aşağıya yenileyeceğimiz parkımızı kısa süre içerisinde yeniden hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını son yıllardaki dev yatırımlarla 5.05 metrekareye yükselttiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, şu anda yapım aşamasında olan 227’nci parkla birlikte Yeşilyurt’un ismine yakışır sosyal yaşam alanlarının sayısını hızla artırdıklarını sözlerine ekledi.
Samanlı Mahallesi Şirin Parkta gerçekleşen inceleme ziyaretine eşlik eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan ile Yeşilyurt Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Tosun’da, parklarda ki düzenleme ve yenileme çalışmaları hakkında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a detaylı bilgiler aktardılar.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER