En İyi Yaş Kayısılar Kale Ve Doğanşehir İlçelerinden

Bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali çerçevesinde ‘En Güzel Kayısı Yarışması’düzenlendi. 

En İyi Yaş Kayısılar Kale Ve Doğanşehir İlçelerinden

Dünya kuru kayısı üretiminin başkenti olan Malatya’da bu yılın en iyi yaş kayısıları seçildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada en iyi yaş kayısılar Kale ve Doğanşehir İlçelerinden seçildi. 
Mişmiş Park Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Yaş Kayısı yarışmasına iştirak eden AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Festival dolayısıyla kayısının başkenti Malatya’dayız. 200’e yakın çiftçimiz, kayısı üreticimizin numuneleri yarışa girdiler. Çok heyecanlı bir süreç yaşadılar. Sonuçlar yarışma sonunda açıklanacak ama benim nazarımda bütün üreticilerimiz birincidir. Üretmek çok kutsal bir şeydir. Üretmek insanlarımıza, insanlığa yapılabilecek en önemli hizmetlerin başında geliyor. Kayısı sadece bir bahçe değil. Bir bahçeyi bir ülkenin en temel ihracat ürünü haline getiren Malatya’yı ve Malatya çiftçisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
200 kayısı üreticisinin katıldığı yarışmada, jüri tarafından en iyi kayısılar seçildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Kabaaşı kategorisinde birinciliği Kale İlçesinden Selim Kızıltaş, Akçadağ ilçesinden katılan Hasan Genç ikinci ve Doğanşehir ilçesinden katılan Hüseyin Mete ise üçüncü oldu.
Bir diğer kategori olan Hacıhaliloğlu türünde de Doğanşehir ilçesinden katılan Hatun Mete birinci, Yeşilyurt ilçesinden katılan Hasan Genç ikinci ve Darende’den katılan Murat Özdemir ise üçüncü oldu. 
Yarışmada birinci olanlara 15’er bin TL, ikinci olanlara 12 bin 500’er TL ve üçüncü olanlara ise 10’ar bin TL para ödülü verildi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER