Malatya’ya Gençlik Ve Spor Yatırımları Kazandırılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Malatya’da Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Törenine katıldı. Törende Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Bakan Kasapoğlu’na “Fahri Hemşehrilik Beratı” takdim edildi.

Malatya’ya Gençlik Ve Spor Yatırımları Kazandırılıyor

Beydağı Tabiat Parkı’nda düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, İlçe Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. 
Kurban kesimiyle başlayan törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bugün Malatyamız için önemli bir gün. Malatya’nın hemşehrisi Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu beyefendi ilimizi şereflendirmişlerdir. Tabi Sayın Bakanımız Malatyamıza gelmekle kalmayıp; ilimize çantası, kolu dolu olarak gelmiştir” dedi. 
Gürkan: Malatya tarihinin en büyük yatırımları
Malatya’nın 70 yıllık spor yatırımlarının planlandığını belirten Başkan Gürkan, şöyle konuştu:
“Sayın Bakanımız, Ankara’da Malatyamızın 50 yılını, önümüzdeki vizyon anlamında 70 yılını kapsayan ihtiyaçlar hiyerarşisi içerisinde sportif ve sporun altyapısı anlamındaki yatırımlarla Malatyamızı şereflendirdi. Ben kendilerine bu jestlerinden dolayı hemşehrilerimin adına şükranlarımızı sunuyorum.
İçerisinde bulunduğumuz Beydağı Tabiat Parkı 3 bin 300 dönümlük bir alandır. Daha evvel de Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde birinci etabı yaptık ve bu yıl da ikinci etabı yapacağız. Eş paydaş olarak Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı birlikte bu çalışmayı yürütmekteyiz.
İnşallah bundan sonraki süreçte de mevcut yürüttüğümüz çalışmanın yanı sıra Malatya’ya, bölgemize ve ülkemize hitap edecek şekilde burada bir gençlik kampı organizasyonu gerçekleştirilecek. Şehir genelinde Malatya tarihinin sportif anlamda en büyük yatırımları yapılacak.”
Vali Baruş: Bu yatırımlara sahip çıkacağız
Malatya Valisi Aydın Baruş da konuşmasında şunlara yer verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın da hassasiyetleriyle son yıllarda gençliğimize ve sporumuza yapılan yatırımlar dünyaya örnek olabilecek niteliktedir. Bugünde Malatya’mızda çok önemli yatırımların protokolünü Sayın Bakanımızın teşrifleri ile imzalıyoruz. Bugün protokolünü imzalayacağımız yatırımlarla Malatya’nın çocukları ve gençleri Türk Milli kültürünü kendi atalarına güç veren değerleri bu gençlik merkezlerinde, kitap kafelerde öğrenecekler. Gelecekte milletlerini yüceltmek için çok önemli fertler olacaklar. 
Protokol yatırımları kapsamında gerçekleştirilecek spor yatırımları ile birlikte Malatya’mızın artık hem futbol alanında hem de diğer sportif alanlardaki eksiklikler önemli oranda tamamlanacak.   
Malatya’mıza 3 noktada merkeze spor kompleksi yapılıyor. İlçelerimizde kapalı spor salonları, futbol sahaları, oyun alanları ve diğer yatırımlar ile birlikte Malatya’mız önümüzdeki bir yıl içinde çok önemli tesislere sahip olacaktır. 
Sayın Bakanım, bu noktada Malatya’nın taleplerine ve isteklerine cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sayın Malatya Milletvekillerimizin destekleri, Büyükşehir Belediyemizle, İlçe Belediyelerimiz ile birlikte tam bir işbirliği içerisinde bu yatırımların takipçisi olacağız. Bu yatırımlara sahip çıkacağız. Malatya’ya verdiğiniz değere sahip çıkacağız.”
Törende, AK Parti MKYK Üyeleri ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Bülent Tüfenkci de birer selamlama konuşması yaptılar. 
Bakan Kasapoğlu: Yatırımlarımız Malatyamıza hayırlar, bereketler getirsin
Törendeki konuşmasında Malatya yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, şehir merkezinde yapımı devam eden tam olimpik yüzme havuzunu kısa sürede faaliyete açacaklarını belirtti. Bakan Kasapoğlu, konuşmasında şu bilgileri aktardı:
“İki adet yarı olimpik yüzme havuzumuzun yanısıra şehir merkezinde inşaatı devam eden tam olimpik yüzme havuzumuz var. İnşallah ağustos ayında açmayı planlıyoruz. Yatırımlarımız arasında gençlerimizin yeteneklerini geliştirebilecekleri, kendilerinin mekanı olan gençlik merkezlerimiz; ülkemizin dört bir yanından değerli gençlerimizi misafir edeceğimiz gençlik kamplarımız; 4 bin 444 seyirci kapasiteli spor salonumuz ve yine jimnastik noktasında hem ulusal hem uluslararası müsabakaların, organizasyonların gerçekleştirileceği jimnastik salonumuzun olduğu spor salonları; sentetik yüzeyli mahalli sahalarımız, tesislerimiz, basketbol, voleybol alanlarımız, tenis kortlarımız, üniversitemizde yer alacak olan cirit sahamız, hokey salonumuz var.Ayrıca bilindiği gibi basketbol kampanyamız var; 10 bin pota kapsamında,200 adetini inşallah Malatyamıza armağan ediyoruz. Bu yatırımlar, Malatyamızın gençlerine Malatyamızın kadınlarına emanet.
Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir eser siyaseti felsefesiyle çalışıyoruz. Tıpkı Malatya insanının ruhunda olduğu gibi yine sizlerle birlikte omuz omuza vereceğiz, el ele vereceğiz ve her geçen gün bir adım öne gitme felsefesiyle, taş üstüne taş koymaya, üretmeye alın teri akıtmaya hep birlikte devam edeceğiz. Bu vesileyle bugünkü yatırımlarımızın Malatyamıza, Malatyamızın ilçelerine gençlerine kadınlarına ve değerli halkına hayırlar bereketler getirmesini temenni ediyorum. Malatyanınhemşehrisi olmak benim için ömür boyu taşıyacağım en önemli gururlardan bir tanesi.”
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Bakan Kasapoğlu’na “Fahri Hemşehrilik Beratı” takdim edildi. Başkan Gürkan, 8 Ocak 2020 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararın oy birliğiyle alındığını belirtti.
Fahri HemşehrilikBeratı’ndan dolayı oldukça duygusal anlar yaşayan Bakan Kasapoğlu, İstanbul Fatih’tedoğup büyüdüğünü ve hep Malatyalı komşuları ilearkadaşlarının olduğunubelirterek, “Bugün de bu güzel ailenin bir mensubu olmak nasip oldu. Allaha hamdediyorum, şükrediyorum. Bu vesileyle bu anlamlı heyecanı onuru yaşatan herkese, Büyükşehir BelediyeBaşkanımıza, Belediye Meclisimize, Valimize, Milletvekillerimize ve değerli hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ve sizden biri olarak bir kardeşiniz bir hemşehriniz olarak tıpkı ülkemizin dört bir yanına heyecanla aşkla hizmet için koştuğumuz çabaladığımız gibi inşallah Malatyamızın da her daim emrindeyiz, emrinde olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerime saygılarımı şükranlarımı arz ediyorum, sağolun” dedi.
Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni, imzalanan protokollerin ilgililere teslim edilmesiyle son buldu.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER