Malatyalı siyasilerden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Malatyalı siyasiler, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Malatyalı siyasilerden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan:

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu söyledi. 
Bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda canını feda eden tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi: 
“30 Ağustos Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda yenik ve yorgun düsen Türk milletinin küllerinden yeniden doğarak, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı azmi, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer olarak tarihte yerini almıştır. 30 Ağustos, Atatürk'ün önderliğinde milletimizin hür ve bağımsız yasama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.
30 Ağustos zaferi, aziz milletimizin azim ve iradesinin, gücünün ortaya koyulması bakımından büyük önem arz ediyor. Bu zaferin arkasında gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Bu zaferi kazanan milletin mirasçısı olarak, ülkemiz için bizler de gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türk Milleti'nin en büyük adımlarından biri; 30 Ağustos zaferinin yıldönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettiği zaferi bir kez daha tüm benliğimiz ile gururla kutluyoruz. Büyük Zafer'den aldığımız ilham ve cesaretle Türkiye'yi daha aydınlık bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz
Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık inancıyla verdiği mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan gerçekten de büyük ve emsalsiz zaferlerden biridir. Yurdun dört bir yanından Ulusal Kurtuluş mücadelesine katılarak canını ortaya koyan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların kazandığı bağımsızlığı korumak hepimizin olduğu gibi gelecek nesillerinde görevidir. 
Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş’un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

İstiklal Savaşımızı büyük bir muzafferiyetle nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıldönümünü bir iftihar ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.
Malatyalı vatandaşlarımızın ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ünönderliğinde başlayan İstiklal Mücadelemiz, Kahraman Milletimiz kadınıyla-erkeğiyle, yaşlısıyla-genciyle toplumun her kesiminden insanımızın eşsiz fedakârlıklarıyla dünya tarihine altın harflerle yazılan büyük bir zafere ulaşmıştır.
Vatan topraklarını işgal ederek yurdumuzu bölmek ve Türk Milletinin iradesini esaret altına almak isteyen sömürgeci güçlere karşı Atatürk’ün liderliğinde şahlanan Kahraman Türk Ordusu ve Gazi Milletimizin bağımsızlık uğrundaki sarsılmaz inancı ve fedakârlık ruhu birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bütünlüğüne kast eden şer odaklarına karşı daima rehberimiz ve güvencemiz olmuştur.
Gücünü ve bekasını, birlik ve kardeşliğinden alan Aziz Milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de, kendisinin zorbalıkla boyunduruk altına almak isteyen yabancı güçlere ve milli iradeyi bu güçlerin vesayetine teslim etmek isteyen ihanet odaklarının saldırılarınakarşı "Büyük Taarruz"ruhu ile mücadele etmeye ve şanlı tarihine yakışır zaferler kazanmaya devam edecektir.
Bu kutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Büyük Zafer’in ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman mimarlarını, milli güvenliğimizin muhafazası ve devletimizin bekası uğruna şehadete yürüyen güvenlik güçlerimizi, ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyor, 
Şehit Ailelerimize, Şanlı Gazilerimize ve ailelerine, Malatya’mızın muhterem halkına ve Aziz Milletimize Cenab-ı Hak’tan sağlık, esenlik ve huzur dolu günler niyaz ediyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.


Başkan Güder’den ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “30 Ağustos, tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk milletinin büyük kahramanlıklar göstererek, milletimizi yok etmeye çalışanlara, karşı birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadelenin muhteşem zaferidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği ve kahraman milletin birlik, beraberlik, azim ve inancıyla vücut bulan 30 Ağustos zaferinin 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “30 Ağustos, 1071'de Malazgirt'te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı mühürdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. O savaş meydanlarında yalnızca Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtulmamış, aynı zamanda bu milletin hiçbir zulme ve işgale boyun eğmeyeceği tüm dünyaya ispat edilmiştir. Elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Böyle önemli günlerin idrak ve şuuruyla tarih okunduğunda görülecektir ki, Malazgirt'in Sakarya'dan, 30 Ağustos zaferinin 15 Temmuz'daki milli irade ve ruhtan farkı yoktur. Ecdadımızın azim, iman ve heyecanı, bugünümüzün, güçlü geleceğimizin sağlam temellerini oluşturmuştur. Bu topraklarda, şanlı bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağımızı bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 99’uncu yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını hiçe saymış tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayram’ımız kutlu olsun” dedi.

Mehmet Çınar:

“30 Ağustos, Büyük Bir Kahramanlık Destanıdır”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 30 Ağustos, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya gösterdiği büyük bir kahramanlık destanıdır.” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Vatan topraklarının kurtuluşu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine yayılarak 30 Ağustos’ta kazanılan zaferle başarıya ulaşmıştır.
Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız düşman istilâsından kurtarılmış, milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığını dünyaya ilan etmiştir.Milletimizin tarih yolculuğumuzdaki şeref halkalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi ile birlikte vatan toprakları işgalden kurtulmuş, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır.Büyük Taarruz ile kazanılan zafer tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır.
Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum" dedi. 

MESOB Başkanı Şevket Keskin;

Keskin: “30 Ağustos Zaferi;  Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesidir”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “30 Ağustos Zaferi;  Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesidir. 30 Ağustos Zaferinin ruhu kıyamete kadar devam edecektir. Anadolu kıyamete kadar Türk Yurdu olacak, Ezanlar bu topraklarda susmayacak, bayrağımız nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Keskin’in 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj şu şekilde:

“30 Ağustos Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşudur. Anadolu’nun Türk-İslam yurdu olarak kalmasında en önemli rollerden birisini de 30 Ağustos Zaferi ve o zaferi kazanan kadrolar oynamıştır.

30 Ağustos Zaferi;  Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesidir.

30 Ağustos Zaferinin ruhu kıyamete kadar devam edecektir. Anadolu kıyamete kadar Türk Yurdu olacak, Ezanlar bu topraklarda susmayacak, bayrağımız nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecektir.  

Haksızlığa ve dayatmalara boyun eğmeyen Türk Milleti, 15 Temmuz’da, emperyalist güçlere karşı istiklalini ve istikbalini koruma hususundaki azmini bir kez daha dünyaya göstermiş ve 30 Ağustos Zaferinin ruhunu dimdik ayakta tutmuştur. Milletimiz; bugünde ülkemize yönelik hain, sinsi ve alçak saldırılar karşısında aynı mücadeleyi gösterebilecek noktadır.  

Esnaf ve sanatkar camiası; bu topraklarda hür, bağımsız ve şerefli bir şekilde yaşamamız için canlarını ortaya koyan ecdadımızı ve kanlarıyla bu toprakları sulayan şehitlerimizi, 30 Ağustos Zaferinin ruhunu, asla unutmamıştır, unutmayacaktır, unutturmayacaktır.

Esnaf ve sanatkar camiası olarak başta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile 30 Ağustos Zaferinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını, tüm şehitleri ve gazileri minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

BaşkanSadıkoğlu’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıldönümüdolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında şanlı Türk ordusunun, 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiçbir zaman tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. Zor şartlar altında kazanılan Büyük Taarruz Meydan Muharebesibunun en güzel örneğidir.Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığına ortak olan ecdadımızın inanç, cesaret, azim ve fedakarlığının genetik kodlarımızda mevcut olduğunu milletçe karşılaştığımız tüm zorluklarda hatırlamalıyız. İş dünyası olarak bugün bize düşen, ülkemizin hedeflerine ulaşması için canla başla çalışmak, bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimize vefa ve minnet borcumuzu ödemek için, daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamak hedefiyle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve üyelerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”

Başkan Apohan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Apohan mesajında 30 Ağustos'un önemine dikkat çekerek, "Şanlı tarihimizin değerli anlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Tarihi, üstün başarılarla dolu Türk Milletinin övünç abidesi olan 30 Ağustos Zafer' i, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır. Şüphesiz ki bu büyük zafer, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; Türk milleti, vatanı ve milletinin varlığı ve birliği söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun, düşüncesizce canını seve seve verebilmektedir.

Bu aziz milletin her bireyi, Türk'ün onuru, bağımsızlığı, kutsal toprakları, şanlı bayrağı, vatanı ve milletinin bölünmez bütünlüğü ve huzuru uğrunda, bütün varlığını feda edebilecek yüksek bir karaktere sahiptir.

30 Ağustos zaferimizin 99. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halkımıza ve devrimle kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin ordusu TSK mensuplarımıza 'kutlu olsun' dileklerimizi iletiyor ve ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

MALATYA TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZCAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99.yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Her zorlukta tek yürek olmayı başaran milletimizin 30 Ağustos 1922'de yazdığı şanlı destanın asla unutulmayacağını ifade eden Başkan Özcan, 30 Ağustos birlik ruhumuzun en güzel örneklerindendir. Bağımsızlık ve özgürlük için her daim önde mücadele ettiğimizin, Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesidir" dedi.

Özcan, mesajında şunları kaydetti:

“Bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde büyük fedakârlıklarla yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, işgal ve esarete asla boyun eğmemiş asil bir millettir. Bu uğurda vatanına ve bayrağına göz diken düşmana karşı ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla canı pahasına ülkesine sahip çıkmıştır. Türk milleti şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini birlik ve beraberliğin en güçlü ve güzel örneğiyle göstermiştir.

Bugünün bağımsızlık savaşını cephelerde değil, fabrikalarda, üretim alanlarında, işimizin başında veriyoruz. İş dünyasının temsilcileri olarak ekonomik bağımsızlığımız için birlik ve beraberlik içinde güçlü Türkiye'nin devamı için çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” 

Milletvekili Çalık'tan 30 Ağustos Mesajı

30 Ağustos; tarihi boyunca önüne çıkan tüm engelleri birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla aşan aziz milletimizin mücadele iradesinin ortaya konulması ve milletimizin istiklale, bağımsızlığa olan inancının tezahürü olması hasebiyle büyük anlam ifade etmektedir.
26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi; vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin ispatı olmuştur. 

O dönemdeki yokluk ve imkânsızlığa rağmen aziz milletimiz milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, istiklaline ve istikbaline kastedilmesine asla izin vermemiştir. Milletimiz, o günden bugüne birlik ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini 15 Temmuz 2016 FETÖ Darbe Teşebbüsü'nde yazdığı şanlı destanla dünyaya göstermiştir.
Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Büyük Taarruz'da olduğu gibi 15 Temmuz'da da ülkesine, değerlerine ve namusuna sahip çıkan milletimizle birlikte Büyük ve Güçlü Türkiye için canla başla çalışmaya; ülkemizi demokratik, ekonomik ve siyasi yönden tüm engelleme girişimlerine rağmen daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.
Ege'de, Akdeniz'de, Karadeniz'de haksız şekilde bize dayatmaya çalışılan uygulamalara karşı direnmeye devam edecek, oldu bittilere müsaade etmeyeceğiz.

Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, analarımızı, atalarımızı minnet ve şükranla yad ediyorum.
Vatan savunması konusunda göstermiş olduğu üstün fedakarlıktan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.
İstiklal Savaşımızın en büyük zaferi olan 30 Ağustos'u en kalbi hislerimle kutluyor, Zafer Bayramı'nın ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2021, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER