Malatya Platformundan BİMYAD’a Ziyaret

Malatya Platformu Genel Başkanı Muzaffer Tunç ve Yönetim Kurulu Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneğini Ziyaret Etti.

Malatya Platformundan BİMYAD’a Ziyaret

Malatya platformu yeni tarzla ortaya çıkmıştır. Sadece Malatyalılarla ibare değildir. Bütün Türkiye Bütün Dünya ile beraber harekât etmektedir sloganımız “iller gelişirse Türkiye Gelişir”  sloganıyla harekat ediyoruz.  Malatya Platformun Genel Başkanı Genel Başkan Vekili Genel Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu Malatyalılardan oluşur. Genel Başkan Danışmanları Türkiye’nin her ilinden 3 kişi seçiyoruz. Türkiye’nin her ilinden seçilen Genel Başkan danışmanları kendi illerinde araştırmalar yapıyor. O ilde ki Sanayi Coğrafi yapısı siyaseti projeleri bütün konularda araştırma yaparak ve Malatya’da da araştırmalar yapılıyor. Orada güzel bir proje varsa Malatya ya nasıl uygulanır nasıl yapılır diye Yönetim Kurulu olarak değerlendirmeye alıyoruz.

Malatya platform olarak şu anda bir projemizde çok projemiz var ama hayata geçirdiklerimiz ve geçirmek üzere olduğumuz projelerimiz var şu anda Malatya’da 3 tane okul proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Malatya Platformu İlk Okulu, Malatya Platformu Orta Okulu, Malatya Platformu Lisesi. Şimdi bunları nasıl yaptırıyoruz. Bir Okul 32 sınıftan ibaretse 32 sınıfın maliyeti çıkarıldığı zaman basit hesapla 32 bin lira tutuyorsa Her sınıfı kim yaptırırsa sınıfa o kişinin ismi verilecek ve vergiden düşecek. Bu projemiz Sayın Milli Eğitim Bakanımıza iletildi. Sayın Bakanımız takdirle karşıladı ve bu protokolü Malatya platformu ile ben imzalayalım dedi.  Bu proje Türkiye’ye örnek olacak bir proje her vilayet 3 tane okul yaptırabilir. 3 tane okulu kimler yaptırdıysa onların kitabını hazırlayacağız hem fotoğraflı bir şekildi öz geçmişiyle beraber gelecek nesillere kalsın diye Dışarıda da bir kitabesini hazırlayacağız ve herkesin ismi geçecek şekilde hazırlanacak hatta yönetim kurulu arkadaşlar sınıf yaptıran her bir arkadaşlarla kısa kısa röportaj yaparak DVD halinde kendilerine takdim edilecek. İnönü Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknokent Müdürlüğüyle görüşen yönetim kurulu arkadaşlarımız, bu çok güzel proje bizimde katkımız olsun hatta ortaklaşa yapalım kampus şeklinde olsun İlk okul orta okul, Lise ve yanında teknoloji bölümünü koyalım ilk okuldan lise bitimine kadar bu çocuklar teknolojiyle yetişsin teknolojiyle alakalı robot uçak gibi değişik bir şeyler yapsınlar yani Teknolojiyle birleşen okullar olsun. Şimdi o proje üzerinde çalışma yapılıyor ifadelerine yer verdi.

BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan Malatya Platformun başta Genel Başkan Muzaffer Tunç ve yönetim kuruluna Derneğimizi ziyaretlerinden dolayı Yönetim kurulum adına Teşekkür ediyorum.  Öncelikle Malatya’ya böyle bir projeyi kazandığınız için teşekkür ediyorum. Malumunuz Ülkemiz ve Malatya’mız Covid-19 Korona Virüs sürecinden geçiyor. Bu süreç zarfında birçok iş insanımız ve esnafımız ekonomik kriz yaşadı ve halende yaşıyoruz bu süreçte bir kişinin ilkokul ve ortaokul yapma gücü olmama hasebiyle Başkanımın da bahsettiği gibi 32 sınıfı 32 kişi yapar ve yaptıran kişinin ismini yazılması o kişiyi de onu re etmiş olursunuz.

Malatya’mıza ne katabilir Düşüncesinde olan Dernek olur Platform olur Vakıf olur Bizler Basın mensupları olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Tekrardan ziyaretlerinden dolayı Genel Başkan ve Yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER