Mahallelerimizin Sportif Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

İnönü mahallesinde yapımı süren Spor Tesislerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yetenekleri gençlerimizi ülke sporuna kazandırmak için ilçemizin her bölgesine modern ve çok amaçlı spor tesisleri inşa ediyoruz. Mahallelerimizin sportif alt yapısını yeni yatırımlarla daha güçlü hale getiriyoruz” diye konuştu.

Mahallelerimizin Sportif Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

İnönü mahallesinde ki toplam 6 bin 760 metrekare alanda hizmete girecek spor tesislerinde futbol, basketbol, voleybol ve bocce sahasının yanı sıra tenis kortunun yer alacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un geleceğine emanet edecekleri eserler arasına İnönü Mahallesi Spor Tesislerini de ekleyeceklerini söyledi.

Gençlere yatırım yaparak geleceğe yatırım yaptıklarını sözlerin ekleyen Başkan Çınar, “ Gençlik ve Spor Yılı olarak ilan ettiğimiz 2021 yılı içerisindeki sportif yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor TOTO Teşkilatımızın katkılarıyla ilçemizin dört bir tarafına farklı spor dallarına yönelik yeni yatırımlar kazandırıyoruz.Merkez-kırsal ayrımı yapmadan her mahallemizin sportif gücü ön plana çıkartıp gençlerimize daha fazla yatırım yapmak amacıyla vaat ettiğimiz projelerimizi teker teker gerçeğe dönüştürüyoruz. Bölgelerimizin ihtiyaç duyduğu ve gençlerimizin bizden en fazla talep ettiği halı saha eksikliklerini gideriyoruz.Şu anda bitme aşamasında olan 9’a yakın Halı Sahamızı gençlerimizin hizmetine sunacağız.İlçemizin farklı alanlarında tespit ettiğimiz ve ihtiyaç duyulan mahallelerimize bu tesisleri kazandırmaya devam edeceğiz. İlçemizin en hareketli bölgelerinden olan İnönü mahallemizdeki yaklaşık 7 dönümlük alanda yapımına başladığımız futbol, tenis, basketbol, voleybol ve bocce alanlarımızın büyük bir kısmını tamamladık.İnönü mahallemiz yeni yatırımlarla daha cazip ve güzel bir görüntüye kavuşacaktır. “ dedi.

Malatya’da ilk Bocce sahasının Yeşilyurt’ta hizmete gireceğini hatırlatan Başkan Çınar, “ Kentimizde ilk bocce sahamızı İnönü mahallemizde gençlerimizle buluşturacağız. Bizler bütün sportif branşlarının güzel ve kaliteli alanlarda yapılmasına öncülük ediyoruz. Farklı spor dallarına yönelik modern yatırım alanları inşa ederek gençlerimizin kendilerini yeni spor dallarında geliştirmelerine destek oluyoruz. Bütün branşlarda iddialı ve önde olduğumuzu bu tür yatırımlar aracılığıyla gözler önüne seriyoruz.Bocce ve farklı spor dallarında Yeşilyurt’un ismini duyuracağız.” diye konuştu. 

Gençlerin kişisel gelişimlerine destek olmak adına spor yatırımlarını artırdıklarına dikkat çeken Başkan Çınar, “ Sporda kalıcı başarıların temelinde hiç şüphesiz alt yapı ve tesisleşme vardır, bizlerde gençlerimizin güzel ve sağlıklı alanlarda kendilerini en güzel şekilde yetiştirmelerine katkı sunmak adına modern ve nezih alanlara sahip spor tesislerimizin sayısını hızla artırmaktayız. Geleceğimizin umudu olan ve yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimizin kişisel gelişimlerine destek olmanın yanı sıra enerjilerini doğru alanlarda değerlendirmelerine katkı sunuyoruz. Spor tesislerimizin yanı sıra soyunma odaları, tribünleri ve çevre düzenlemeleriyle birlikte mahallelerimizin çehresini değiştirip, her sokağımız ve caddemizin prestij seviyesini artırmaktayız. Dilek mahallemizde hizmete sunduğumuz Mesut Özil Halı Sahamıza o bölgede yaşayan gençlerimiz yoğun ilgi gösteriyor.Beylerderesindeki Millet Bahçemizde futbol, voleybol, basketbol ve tensi kortlarımız o bölgenin çehresini değiştirirken, yüzme branşında yeni yeteneklerimizi keşfetmek amacıyla yapımına başladığımız Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzla bu branşta da önde ve iddialı olduğumuzu ön plana çıkartacağız.  Kadim Çırmıhtı bölgemizle özdeşleşmiş olan Güreş Sahamızı yeni bir projeyle baştan aşağıya değiştirip spor kompleksi olarak hizmete sunacağız.Bu sahamızı inşallah 2022 yılındaki festivalimizde hizmete sunup, karakucak güreşlerimizi burada yapmayı planlıyoruz.Amacımız; gençlerimizi daha fazla spora yönlendirmek, kişisel gelişimlerine destek olmak ve yeteneklerine uygun bir spor dalıyla uğraşmalarını sağlamaktır. Dinamik ve sağlıklı bir gelecek için var gücümüzle, durmadan dinlenmeden çalışıyoruz. Yeşilyurt’umuzu spor kenti hüviyetine ulaştırma hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu. 

İnönü Mahalle Muhtarı Gazi Atabey ise, mahallelerine kazandırılan yeni spor tesislerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a İnönü Mahallesindeki Spor Tesisi inceleme gezisine; AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi,AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Özgül, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yetkilileri eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER