Gürkan: Milleti Yaşatan Şereftir Şandır

Malatya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 15 Temmuz Meydanında düzenlenen programla kutlandı.

Gürkan: Milleti Yaşatan Şereftir Şandır


Fiziki Mesafe Kurallarının ön plana çıktığı programa; Malatya Valisi Aydın Baruş, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Kuran’ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda, Malatya protokolü üyeleriselamlama konuşmaları yaptılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişide sahneden canlı yayınlandı. 

Unutmadık unutmayacağız

Programda ilk olarak Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bir konuşma yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asla ve asla parçalanamayacağını belirten Başkan Güder, “Hain girişim, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı direnişle geri püskürtüldü. 7’si Malatyalı 251 vatan evladını kaybettik. 16 Temmuz sabahı ilk söylediğimiz cümle; ‘İyi ki böyle bir Millete sahibiz. Bundan sonra ki amaçlarımızdan biri 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Kahramanları Dünya konuştu

Türk Milletinin birlik, beraberlik içerisinde olmasının birilerini iyiden iyiye rahatsız ettiğine dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Türkiye her alanda büyüyor ve ilerliyor. Teknolojisi gelişiyor, ekonomisi büyüyor. Bu ilerlemeden rahatsız olanlar, içimize sızmış hainleri kullanarak milletimizin bütünlüğüne darbe yapmak istediler. Hainlere Türk Milleti unutulmaz bir ders verdi. O gün bugün o tokadı, o kahramanlıkları Dünya konuştu. Biz her yıl kahramanlarımız için bir araya geliyor. Onları unutmuyoruz” şeklinde konuştu.

Türk Milleti unutulmaz ders verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi. 2016 yılında Türk Milletinin istikbaline ve istiklaline kast etmek isteyen terör örgütüne Türk Milletinin unutulmaz bir ders verdiğini belirten Başkan Gürkan, “Türk Milletinin birliği ve beraberliği sayesinde alçaklar istediklerini yapamadılar. Şairin dediği gibi; ‘Milleti yaşatan şereftir, şandır. Şahlanan yürek değil kandır. Türk İslam ülküsü bir imandır. Çelikten bükülmez kol gibiyiz biz’. O gafillerin unuttuğu bir şey daha vardı. Türk tarihi kahramanlıklarla doluydu. O, kahramanlar 15 Temmuz’da yine korkusuzca savaştılar; can verdiler, yurtlarını vermediler. 15 Temmuz’da 251 kardeşimiz kahramanca ileri atılıp bir daha dönmediler. 2196 kardeşimizde gazi oldu. Kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır” dedi.

Millet bayrağına, ezanına, namusuna ve haysiyetine sahip çıktı

15 Temmuz’dan çıkarılacak dersler olduğunu belirten Malatya Valisi Aydın Baruş, “Bundan 4 yıl önce Millete ait silahların hainlerin elinde Millete doğrultulması herkesi şok etmiş, karanlık bir geceydi. Ülkemizin, Dünya mazlumlarına sahip çıkmasını hazmedemeyen uluslararası güçler; piyonlarını kullanarak, Türk Milletinin kaderine hakim olacağını sanan zavallıların umutsuz bir teşebbüsüydü. Türk Milletinin kahraman evlatları bin yıldır Anadolu’da bu tür ihanet teşebbüslerini yaşadı. Her seferinde içerisindeki hainleri def ederek, alnı ak, başı dik bir şekilde bayrağına, ezanına, namusuna ve haysiyetine hep sahip çıktı” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şiir okunması, kahramanlık türküleri ve mehteran gösterileriyle gece geç saatlere kadar program devam etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER