Mercedes Kadir Filmine ‘Gürkan’dan destek

Malatya’nın efsaneleşen ismi Mercedes Kadir’in hayatını anlatan filmin senaryosunu hazırlayan Malatyalı Sinema Yönetmeni Gani Şavata, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek Mercedes Kadir filmi hakkında bilgi verdi.  

Mercedes Kadir Filmine ‘Gürkan’dan destek

SENARYOYU FERHAT ATİK YAZDI
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, Gazeteci Ali Aladağ ve Kayhan İnceoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret eden Yönetmen Gani Şavata, “Mercedes Kadir vefat edince filmin senaryosu için çalışmaya başladık. Senaryoyu senarist Ferhat Atik yazdı. Kıbrıs asıllı olan senarist,  14 kitap, 7 film ve 17 senaryoya imza atmış ulusal ve uluslararası ödüllü bir yazardır. Uluslararası bir çok başarısı mevcuttur. Bunlar arasında İngiltere’de 2019 yılında kitabının en iyi kitap seçilmesi, 8 festivalda birincilik alması ve Altın Kalem ile Edebiyat Prestij ödülü sahibi olması sayılabilir. Senarist/yazar Ferhat Atik ayrıca Dünya Biyografi Yazarları Birliği üyesi ve Uluslararası İnsanlık Formu başkanıdır” dedi. 
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SELİM ÖZYILMAZ
Mercedes Kadir Filminin Görüntü Yönetmenliğini i Selim Özyılmaz’ın yapacağını da kaydeden Gani Şavata, Mercedes Kadir’in şahsında Malatya’nın kültürel ve sanatsal değerlerine de yer verdiklerini belirterek “Malatya’yı bu filmle tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Filmin Sanat Yönetmeni Sema Dağ olacak.  
FİLMDEN ÖNCE KADİR’İN AİLESİ İLE ANLAŞTI
Mercedes Kadir Filmini hazırlarken Kadir’in ailesine gelirden pay vermek istediklerini de anlatan Şavata “Tecde Mahalle Muhtarımız Ali Yiğit aile ile görüştü, Sayın Başkanımız ne takdir ederlerse Gazeteciler Cemiyeti de bizlere destek oluyor. Kemal Deniz ağabeyimizde bizimle senaryoyu inceledi. Ailenin istediği nakit ile gelirden yüzde teklifini de kabul ederek protokol yapmak için anlaştık. Filmin gelirirnden Kadir’in ailesinin yararlanmasını istiyoruz. Muhtarımız ve arkadaşlarımızda bunu istediler, bizde kabul ettik” ifadelerine yer verdi. 
FİLMİN BÜTÇESİ 4.5 MİLYON LİRA
Yönetmen Gani Şavata Mercedes Kadir Filminin bütçesinin 4.5 milyon lira olduğunu belirterek “Senaryoyu yazdıktan sonra filmi oynayacak 5 aktör ile görüştük, Şafak Sezer, Engin Günaydın, Rıza Kocaoğlu, Çağlar Çorumlu ve Onur Buldu’ya senaryoyu da gönderdik, beğendiler ve görüşmeye devam ediyoruz. Bu sanatçılardan biri Kadir’i oynayacak. Ayrıca filmim oyuncu kadrosunda Burcu Binici, Melis Sezen, Sermiyan Midyat, Yalçın Dümer, Bulut Aras, Nurgül Yeşilçay, Yelde Reynaud, Bülent Bilgiç, Altan Erkekli, Leyla Nevrozi, Tuğçe Çelik, Levent İnanır, Tuğrul Meteer, Gürkan Erdovan, Alev Oral, Engin Çağlar, Ahmet Satılmış olacak. Yakın zamanda Eylül –Ekim aylarında Malatya’da filmi çekmeye başlayacağız. Önemli bir bütçe olacak. Senaryoyu en iyi oynayacak aktör ile de anlaşacağız. Artık filmin son hazırlıklarını yapıyoruz. Filmin yapımı için destek veren Aydın Sabuncu’ya, Eren Şar ve Ezel Ağaoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
GÜRKAN: GANİ ŞAVATA’NIN PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ
Mercedes Kadir Filmi hakkında gerekli bilgileri alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Kadir Malatya’nın bir değeriydi, o nedenle onun bal mumu heykelini yaptık ve kent müzesine koyduk. Kadir’e bir film yapılması da iyi olur. Gani Şavata’nın köyünde ben öğretmenlik yaptım, tiyatroyu da bize sevdiren ve izlettiren de odur. Kadir filmi içinde iyi bir hazırlık yapmış onu görüyorum. Ailesinin kaldığı evi Belediye olarak yeniledik ve az bir eksikliği kaldı. Onlara destek olmanızda güzel, filmde güzel olacak gibi görünüyor. Hayırlı olsun bizde Büyükşehir olarak bu projeye destek olacağız. Başarılar diliyorum” dedi. 


 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER