Battalgazi Belediyesi'nden Çevre Bilinci İçin Ödüllü Yarışma

Battalgazi Belediyesi tarafından toplumda sıfır atık kavramının yaygınlaştırılması amacıyla, okullar arası Atık Pil toplama, Atık Yağ toplama, Sıfır atık konulu karikatür ve Sıfır Atık konulu resim yarışması düzenlenecek. Yarışma 15 Nisan tarihinde son bulacak.

Battalgazi Belediyesi'nden Çevre Bilinci İçin Ödüllü Yarışma

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullar arası ödüllü yarışma düzenlenecek. Battalgazi ilçesindeki okulların katılabileceği yarışma, 4 dalda yapılacak. Atık Pil toplama, Atık Yağ toplama, Sıfır Atık konulu karikatür ve Sıfır Atık konulu resim yarışmasının sonunda dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. İlk ve ortaokul öğrencilerinin eserlerinin yarışacağı yarışmanın sonuçları ise Battalgazi Belediyesinin resmi internet sitesi www.battalgazi.bel.tr adresinden yayınlanacak. Öğrencilerde çevre bilinci ve insan sağlığı konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturulması hedeflenen yarışma, 15 Nisan tarihinde son bulacak.

BAŞKAN GÜDER: “SAĞLIKLI YAŞAM, SAĞLIKLI ÇEVRE İLE MÜMKÜNDÜR”

Battalgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen okullar arası Atık Pil toplama, Atık Yağ toplama, Sıfır atık konulu karikatür ve Sıfır Atık konulu resim yarışması hakkında açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İnsan sağlığı ve doğanın korunması tüm canlılar için önemlidir. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile mümkündür. Atık pillerin içerisinde bulunan çeşitli kimyasal maddelerin yeraltı sularını ve toprağı kirletmesinin önlenmesi bilincini sağlamak amacıyla belediye olarak bu yarışmanın startını verdik. Bu yarışma ile amacımız, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmaktır. Aslında yarışmadaki verilen ödüller öğrencilerimizi teşvik amaçlıdır. Gelecek nesillere temiz, güzel, huzurlu ve sağlıklı bir doğa emanet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimize iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

Düzenlenecek olan Yarışmanın ödülleri ise şöyle:

Sıfır atık konulu resim yarışmasında; Birinciye bisiklet, ikinciye tablet ve üçüncüye akıllı kol saati verilecektir.

Sıfır atık konulu Karikatür yarışmasında; Birinciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye akıllı kol saati ödül olarak verilecektir.

Atık Pil Yarışmasında; Dereceye giren birinci okulun bahçesine bahçe satranç takımı, Okul bahçesi düzenlemesi ve dört adet bank, İkinci okula bahçe satranç takımı ve Üçüncü okula katlanabilir masa tenisi seti verilecektir.

Atık yağ toplama yarışmasında; Birinci okulun bahçesine bahçe satranç takımı, Okul bahçesi düzenlemesi ve dört adet bank, İkinci gelecek okula bahçe satranç takımı ve Üçüncü olan okula katlanabilir masa tenisi seti verilecektir.

Yarışmada dereceye giren okul ve öğrencilerin ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, Atık Pil Yarışmasında birinci olan okulun bahçesinde düzenlenecek olan törenle verilecek.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER