Başkan Kiraz 'Mayıs ayında yaşanan fırtına felaketide getirdi'

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Akçadağ'a giderek gece yaşanan fırtınadan kayısıları dökülen bahçeleri gezdi.

Başkan Kiraz 'Mayıs ayında yaşanan fırtına felaketide getirdi'

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Akçadağ’a giderek gece yaşanan fırtınadan kayısıları dökülen bahçeleri gezdi. İlçe başkanı Ali Aslan ile beraber incelemelerde bulunan Kiraz “Mayıs ayında yaşanan bu fırtına felaketide beraberinde getirdi.” dedi. 

Kiraz açıklamalarına şu sözlerle devam etti “Malatya uzun yıllar sonra Mayıs ayında ciddi bir felaket yaşadı. Hekimhan, Kuluncak ve Darende ilçeleri dondan etkilenirken Akçadağı’ın yüksek kesimlerine don, alçak ve ova kesimleri fırtına vurmuş. Bu sene de felaket niteliğinde bir afetle karşılaştık ve her yıl bunu tekrarlıyoruz. Bizim dilimizde tüy bitti ama kayısı ile ilgili hiçbir adım atılmıyor. Ziraat odaları başta olmak üzere muhtar ve ilçe başkanları ile de görüştüm ve acilen bu dört ilçe için afet ilan edilmeli, sigorta yaptırılıp yapılmadığına bakılmaksızın çiftçilerin zararları tespit edilip karşılanmalıdır.” Dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER