19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebesinde göstermiş olduğu üstün kahramanlık münasebetiyle TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı tevcih edilişinin 99. yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Malatya'da tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Malatya'daki törende 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk ve Baro Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu.
Vali Aydın Baruş, Gaziler Günü münasebetiyle Anıt Şeref Defterine şunları yazdı: “Aziz Atatürk, 
Türk Milletinin varlık yokluk mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesinde göstermiş olduğunuz üstün kahramanlık münasebetiyle TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde şahsınıza Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı tevcih edilişinin 99. yıldönümü ve Gaziler Günü vesilesiyle manevi huzurlarınızdayız.
Mensubu olmaktan kıvanç duyduğumuz Necip Türk Milletinin tarihi, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla ve canlarıyla yazdığı destanların sonucu olan eşsiz zaferlerle taçlanmıştır. Bu zaferleri, bedenlerini vatan toprağına adayan Aziz Şehitlerimize ve şehit olma arzusuyla göğüslerini vatan uğruna siper eden Şanlı Gazilerimize borçlu olduğumuzun şuurundayız.
Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan kılan atalarımızın ve Zat-ı Alinizin bizlere miras bıraktığı gaza ruhunu benliğimizin ve ruhumuzun tüm zerrelerinde yaşatmaya devam edeceğiz. 
Emin ve müsterih olunuz;
Bizler, vatanını ve bağımsızlığını canından kıymetli bilen, işgale ve esarete asla boyun eğmeyen büyük bir Milletin evlatları olarak; fedakârlık nişanlarını bedenlerinde gururla taşıyan şan ve şeref abidesi Kahraman Gazilerimizin ve kanlarıyla bayrağımızın rengine ilham veren Muazzez Şehitlerimizin emanetini layıkıyla yaşatmak için,  onların dirayet ve inancını kendimize düstur edinerek, Vatan, Millet, Devlet ve mukaddes değerlerimizi yüceltmek uğrunda aynı iman ve cesaretle yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. 
Bu anlamlı günde, başta Zat-ı Aliniz olmak üzere Gazilik sıfatıyla müşerref olmuş ve dar-ı bekaya irtihal etmiş bütün Gazilerimizi ve Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.
Ruhunuz şad olsun.”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlik ziyaret edildi.
Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, şehit ve gazi dernekleri şehitliğe kırmızı ve beyaz renkli karanfil bıraktı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER