Milletvekili Çalık: 'Makamlar gelip geçicidir. Asıl olan davadır.'

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Makamlar gelip geçicidir. Asıl olan davadır. AK Parti'nin tek bir davası vardır o da memleket sevdasıdır” dedi.

Milletvekili Çalık: 'Makamlar gelip geçicidir. Asıl olan davadır.'

Milletvekili Çalık, partisinin Malatya Kuluncak İlçesi 7. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası ortaya çıkan ve Yenikapı bilinciyle şekillenen bir millet mutabakatı olan Cumhur İttifakı’nın ayrı bir önem ve ayrı bir hassasiyet taşıdığını söyledi. Çalık, “Bu önem ve hassasiyet bizzat milletimizin, kendi bekası ve birlik ve beraberliğine sahip çıkmak için ortaya koyduğu yüksek duyarlılığın bir yansımasıdır” dedi.

“Türkiye büyümesin diye yapmadıklarını bırakmadılar”

Çalık, Türkiye’nin geçmişte çok büyük acılar yaşadığını, darbeleri, kaosları, kardeşin kardeşi vurduğu dönemlerin yaşandığını ifade ederek, “Türkiye çok büyük acılar yaşadı, büyük felaketler yaşadı. Darbeleri, kaosları, kardeşin kardeşi vurduğu dönemleri yaşadı. Ancak hamdolsun AK Parti ile bu dönemler geride kaldı. Türkiye’ye huzur, mutluluk, kardeşlik hâkim oldu. Bizde bu dönemlere çok büyük mücadeleler vererek geldik. Darbeleri muhtıraları, hukuk katliamlarını aşarak geldik. Türkiye’ye huzur gelmesin, Türkiye büyümesin diye bizi durdurmak için yapmadıklarını bırakmadılar. Zaten hep böyle olmadı mı? Türkiye ne zaman gücünü toplayıp ayağa kalksa, ne zaman hedeflerine yaklaşsa, ne zaman halkın iradesini en üstte tutsa, ne zaman ekonomisini baskılardan kurtarmanın yolunu bulsa, hep böyle planların, kaosların içine çekilmedi mi? Çekildi. Hala da çekmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar” dedi.

“Bu milletin her bir ferdi Türkiye sevdalısıdır”

Türkiye’nin artık dünya liderlerinin karşısında ezik, pısmış bir anlayıştan, gururlu ve onurlu bir anlayışa geçtiğini belirten Öznur Çalık, “İster Yunanistan, ister Fransa, ister kim olursa olsun. Hiç kimse bu millet ile Malazgirt Meydan Muhaberesi yapma girişiminde bulunmasın.
Eğer Türkiye’ye zarar verme niyetindeki birileri Bizans İmparatoru Romen Diyojen olmak istiyorsa, bilsinler ki bu milletin her bir ferdi birer Sultan Alparslan’dır. Bu milletin her bir ferdi, beyaz kefenle yola çıkabilecek kadar Anadolu sevdalısıdır, Türkiye sevdalısıdır” diye konuştu.

“Biz bu kutsal emanetin farkındayız”

Çalık, teşkilat mensuplarına da seslenerek, “Türkiye’nin bir daha o karanlık günlere geri
 dönmemesi için çalışacağız. Biz çıkar için, rant için, makam, rütbe, paye için değil, dava için bir araya gelmiş, aynı hedefler için saf tutmuş bir teşkilatız. Bizler makamların gelip geçici olduğunu asıl olan davamız olduğunu biliyoruz. AK Parti'nin tek bir davası vardır o da memleket sevdasıdır. Biz büyük Türkiye ideali ile yanıp tutuşan bir kitleyiz. Biz bu kutlu yola baş koyduk. Biz bu yola dualarla baş koyduk.
Fakirlerin, yoksulların, gariplerin dualarıyla bu yola çıktık. İşçi kardeşlerimizin, esnaf kardeşlerimizin üzerimizde emaneti var. Evini çekip çevirmek için, çocuklarını en iyi şekilde okutmak için didinen hanım kardeşlerimizin üzerimizde emaneti var. Karakol önünde nöbet tutan polis kardeşlerimizin, sınırdaki vatan bekçisi Mehmetçiklerimizin üzerimizde emaneti var. Annelerin, gençlerin, yaşlıların, engellilerin üzerimizde emaneti var. Biz üzerimizde nasıl büyük bir emaneti üzerimizde taşıdığımızı çok iyi biliyoruz. Biz bu kutsal emanetin farkındayız. Ve bu kutsal emanet için, biz Türkiye için çalışmaya, Türkiye’yi büyütmeye, ilerletmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çalık, Sağlık Bakanlığı tarafından Kuluncak ilçesinde 11 milyon 500 bin lira maliyetli entegre devlet hastanesinin hizmet vermeye başladığını belirterek, yerli otomobilde kullanılacak Nadir Toprak Elementlerinin(NTE) ise bölgenin ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Çalık, kongrede güven tazeleyen ilçe başkanı Ahmet Boyraz ve yönetimine de başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2020, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER