Çalık: 'CHP şirazeden çıktı savrulup duruyor'

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Atatürk'ün kurduğu parti diye yola çıkan CHP’de Atatürk ismini kullanmadığını söyleyen il başkanı var. CHP şirazeden, yoldan çıktı savrulup duruyor” dedi.

Çalık: 'CHP şirazeden çıktı savrulup duruyor'

Milletvekili Çalık, Akçadağ Belediyesinin Sosyal Tesislerinde yapılan partisinin Malatya Akçadağ İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, AK Parti’nin millete hizmet eden bir kadro hareketi olduğunu söyleyen Çalık, bu kadrolarda yer alan herkesin makam ve mevkilerin geçiciliğine inandığını, dava ahlakıyla kuşanmış, adaleti, vefayı, fedakarlığı, çalışkanlığı ve inanmışlığı işin merkezine koyduğunu ifade etti. Malatya’da ilçe kongrelerinin yapılan Akçadağ kongresiyle birlikte tamamlandığını belirten Çalık, “19 yıldır partimizin elde ettiği başarılar birlik beraberlik ve kardeşliklerimizle kazanılmıştır. Bunu hiç unutmamamız gerekiyor” dedi.

“Milletin sevinciyle sevinemeyen CHP var”

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti diye yola çıkan CHP’nin iyice şirazeden, yoldan çıktığını ifade eden Öznur Çalık, “CHP dağıldı, şirazeden, yoldan çıktı, eksenini kaybetti. Atatürk'ün kurduğu parti diye yola çıkan CHP’de bugün ‘Atatürk' yerine ‘Gazi Mustafa Kemal’ derim diyen bir il başkanı var. CHP, millete verecek ne fikri, nede özelliği kalmamış savrulup duruyor. Milletin sevinciyle sevinemeyen, derdi ile dertlenemeyen CHP’nin eksen kayması, bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP ile sürdürdüğü aşkla her gün biraz daha göze batıyor” diye konuştu.

“Bizden öğreneceğiniz daha çok şey var”

Çalık, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Twitter'dan Türkçe mesaj paylaşımına değinerek, “Doğu Akdeniz'deki bilek güreşinde ülkemiz karşısında hezimete uğrayan Yunanistan ve en önemli müttefiki Fransa'dan her gün bir açıklama duyuyoruz. Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron Twitter’da Türkçe mesaj paylaştı. Unutma Macron; karşınızda ne 1970'lerin nede 1990'ların bir Türkiyesi var. Karşınızda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerine emin adımlarla yürüyen güçlü bir Türkiye var. Sadece Türkçe değil, bizden öğreneceğiniz daha çok şey var” dedi.

“Akçadağ’a her alanda yatırımlarda bulunduk”

Çalık, Akçadağ ilçesine 18 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar her alanda yatırımlarda bulunduklarını belirterek, “Sağlık alanında Akçadağ’a Entegre İlçe Hastanesi, Kepez Sağlık Evi, Akçadağ Toplum Sağlığı Merkezi, Büyükköy Sağlık Evi ve Develi Sağlık Ocağını kazandırdık. Eğitim alanında Bahri’ye ilkokul ve ortaokulu, Şeyhler Aliseydi Güldaş İlkokulu, Yağmurlu İlkokulu, Mehmet Çelik İlkokulu, Aşağı Örüşkü İlkokulu, Esenbey İlkokul ve Lisesi, Akçadağ Anaokulu, Kozluca Büyük Mahalle İlkokulu, Akçadağ 300 yatak kapasiteli TOKİ Anadolu Lisesi pansiyonu, Akçadağ İmam Hatip Ortaokul ve Lisesi, Akçadağ Cumhuriyet İlkokulu, Akçadağ Fen Lisesi ve 300 kişilik pansiyon, Akçadağ Sağlık Meslek Lisesi, Derinboğaz İlkokulu ile Akçadağ Meslek Yüksekokulunu kazandırdık” dedi.

“Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz”

Akçadağ ilçesinde diğer yapılan hizmetlerle ilgili de konuşan Çalık, “Akçadağ’a 1000 kişilik Ceza İnfaz Kurumu, Akçadağ Kapalı Spor Salonu, Ören Sentetik Futbol Sahası, Akçadağ eski devlet hastanesinin kültür merkezine dönüşümü, Kayısı Kükürtleme ve Kurutma Tesisi, doğalgaz ve TOKİ aracılığıyla toplamda iki etap halinde 516 konut kazandırdık” ifadelerini kullandı. Akçadağ ilçesinde yapımı devam eden çalışmalar hakkında da konuşan Milletvekili Öznur Çalık, “Akçadağ’a 12 derslikli Ziya Gökalp İlkokulu yapacağız. Güzyurdu Mahallesine 4 derslikli İlkokul yapacağız. Akçadağ’a 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kuracağız. 2 milyon 250 bin lira tutarında Sentetik Futbol Sahası yapacağız. FEDAŞ ise 13 milyon 800 bin liralık bu yıl yatırımda bulunuyor. Biz çalışıyoruz. Biz hizmet üretiyoruz. Biz Akçadağ’a yatırım yapıyoruz. Bizim farkımız bu. Biz hizmetlerimizi, projelerimizi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. İşte AK Parti'nin farkı bu” dedi. Çalık, konuşmasını Akçadağ’ın mahallerini anlatan şair Osman Kaya’ya ait şiiri okuyarak tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER