KDV Sistemi Yeniden Düzenleniyor

33 yıllık KDV sistemi sil baştan yeniden ele alınıyor. “ KDV Reformu” olarak da bilinen Kanun değişikliği tasarısı ile birlikte esnafı yeni dönemde neler bekliyor? 1 milyon mükellefin KDV sorunu artık yük olmaktan kalkıyor mu?

KDV Sistemi Yeniden Düzenleniyor

33 yıllık KDV sistemi sil baştan yeniden ele alınıyor. “ KDV Reformu” olarak da bilinen Kanun değişikliği tasarısı ile birlikte esnafı yeni dönemde neler bekliyor? 1 milyon  mükellefin KDV sorunu artık yük olmaktan kalkıyor mu?

Partisi'nin dün yapılan grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım,” KDV Reformu” Olarak bilinen kanun değişikliği tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildiğini söyledi. Gerçekleşecek olan kanun tasarısının detaylar hakkında önemli bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal,” Çıkarılacak olan bu tasarının amacının ihracata desteklemek, yatırım ve üretim noktasında gereken desteğin sağlanması gibi birçok işletmenin üzerinde oluşan finansman yükünü ortalardan kaldırmak, daha sonra ise yapılacak olan bu vergi uygulamalarında kayıtları teşvik etmek ve bir kere baktın mı güçlendirmek”dedi.

Çıkarılacak olan kanun tasarısında çok sayıda madde bulunurken, Maliye Bakanı Ağbal, çıkarılacak olan tasarıyla 12 ay gibi olan bir sürenin 3 aya kadar indirileceğini söyledi. Defter tutarak hizmet veren küçük işletmeler artık aylık katma değer vergisi beyannamelerine göre kendi tahakkuk eden vergisini, takip etttiği vade tarihinin ikinci ayın sonuna kadar ödemesini yapabilecek. KDV olarak ödenmiş ve bunun dışında kalan diğer KDV ler ise iade edilebilecek.

DÜZENLEME İÇERİĞİ

-Bir kişi sahip olmuş olduğu arsasını müteahhide veriyorsa arsa sahibi bunun karşılığında almış olduğu konut ya da işyeri için sadece KDV ödeyecek.
-KDV iadelerini mükellefler 3 ay içerisinde alabilmelerine yoksa  Mükellefin kendisine faiz ödenmesine imkan sağlanacak.
- Taşınmazları tesliminden sonra KDV matrahı,Alış bedelinin düşünmesinden sonra kalan tutar belirlenecek.
-KDV iade incelemeleri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yeni bir Grup Başkanlığı olarak Grup Başkanlığı İhdas edilecek.
-Maliye Bakanlığına, mali müşavirlere belirlenecek olan sınırlar dahilinde iade raporunun düzenlettirebilme konusunda yetki verilecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER