Sümerpark Cinayetine Ömür Boyu Hapis!

14 ay önce Sümerpark’ta bulunan bir kafede meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda tutuklu olarak yargılanan 5 sanıktan 4’üne mahkemece ağır cezalar verilirken, mahkeme heyeti 1 sanığa ise beraat kararı verdi.

Sümerpark Cinayetine Ömür Boyu Hapis!

14 ay önce Sümerpark’ta bulunan bir kafede meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda tutuklu olarak yargılanan 5 sanıktan 4’üne mahkemece ağır cezalar verilirken, mahkeme heyeti 1 sanığa ise beraat kararı verdi.​

Terör örgütlerini kullanmış olduğu otomatik suikast silahı ile yüzleri kar maskeli iki kişinin Malatya'da Sümerpark da bulunan bir kafede gerçekleştirmiş olduğu suikaste dair işlenen cinayet  davasında 5 sanık hakim karşısına çıktı. 5 Sanığın yargılandığı davada son söz söylendi. 5 sanıktan ikisi müebbet hapis alırken, 1 sanığa 50, diğer bir sanığa ise 45 yıl hapis cezası verildi. Olaya dair 1 sanık ise mahkeme heyetince beraat ettirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAHIYLA SALDIRI

2016 yılının 21 Aralık günü Sümerpark da bulunan bir kafede olaydan bir yıl önce de işletmecisinin öldürüldüğü mekana gelen yüzleri kar maskeli iki kişinin gerçekleştirmiş olduğu otomatik silahlarla saldırı sonucunda Ümit Kahraman hayatını kaybederken,  Tayfun Kartal ile birlikte 4 kişi de yaralanmıştı. Saldırıdan hemen sonra emniyet ekiplerinin titiz çalışmasıyla yakalanan saldırganlar, baskını yaptıkları silah ve tabancaları nereye gömdüklerini itiraf ederken, polis ekipleri saldırganların verdikleri bilgiler doğrultusunda silahları gömüldükleri yerden çıkarmışlardı. Ele geçirilen silahlardan birinin terör örgütü DHKP/C Tarafından kullanılan suikast silahı olduğu açıklanmıştı. Saldırı olayında hayatını kaybeden Ümit Kahraman'ın olay ile hiçbir ilgisinin olmadığı ve saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin açmış olduğu yaylım ateşinin ortasında kalarak başına isbaet eden kurşunlardan dolayı ağır yaralanarak hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti. Sümerpark cinayeti davasında tutuklu bulunan sandıklar Turgay Odabaş, Berkant Adıgüzel, Murat Rutbil, Yusuf Koçer ve Mustafa Rutbil duruşma salonunda hazır bulundu.

TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM ETTİ

Mahkeme heyeti  hakkında yetersiz deliller olmasından dolayı cinayetinin azmettiricisi konumunda bulunan Murat Rutbil’in beraatına karar verirken, tutuklu sanıklardan  Tugay Odabaşı, Yusuf Koçer ile  Mustafa Rutbil’in  ise tutukluluk halinin devam kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 09:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
engin
engin - 6 yıl Önce

sikem yapacağın haberi amk admini

SIRADAKİ HABER