FETÖ/PDY Davasında Mahrem İmamlara Ceza!

Fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması kapsamında Malatya'da görülen davada, FETÖ/PDY Örgütlerine mahrem imam olarak hizmet verenlere 8'er yıl 9 ay hapis cezası verildi.

FETÖ/PDY Davasında Mahrem İmamlara Ceza!

Fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması kapsamında Malatya'da görülen davada, FETÖ/PDY Örgütlerine mahrem imam olarak hizmet verenlere  8'er yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Malatya 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet yapılanması davası kapsamında hakim karşısına çıkan 6’sı tutuklu, 7 kişinin yargılanma süreci devam etti.”Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla  hakim karşısına çıkan sanıklar için,8 yıl 9 ay ve  6 yıl 3 ay arasında hapis cezaları verildi. Mahkeme heyeti 3 sanık için tutukluluk haline devam kararı verirken, 4 sanık için ise Beraat kararı verdi.

TUTUKLULUK DEVAM ETTİ

FETÖ/PDY Silahlı terör örgütü davası Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması ile devam etti. “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan ve örgütün yapılanmasında mahrem İmam olarak suçlanan  iki eski öğretmen İdris Nabi ile Kürşat G’ye 8'er yıl 9 ay hapis verirken, her iki sanığa hüküm ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına yönelik karar açıkladı.

ÖĞRETMEN VE POLİS'E 6 YIL

Tutuklu olarak yargılanan  esnaf Hakan D için Mahkeme,”silahlı terör örgütü üyesi” olmak suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis verildi ve tutukluluk halinin devamına yönelik karar verildi. Davada tutuksuz yargılanan eski polis memuru Mikail Y, eski öğretmenler Abdurrahman E. ve Mustafa D. içinde 6 yıl 3 ay hapis cezası ile 2 sanığında tahliyesi açıklandı.Tutuksuz olarak yargılanan ‘Mor beyin mağduru” oldukları gerekçesiyle, sanık koltuğunda oturan  Sıddık D. ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı mahkemece.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER