Malatya'da PKK/KCK Operasyonu

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilirken, Malatya başta olmak üzere birçok ilde de terör örgütü PKK/KCK operasyonları büyük bir hızıyla devam ediyor. Terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından Malatya'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında, aralarında HDP ile DBP yöneticilerin de olduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da PKK/KCK Operasyonu

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilirken,  Malatya başta olmak üzere birçok ilde de terör örgütü PKK/KCK operasyonları büyük bir hızıyla devam ediyor. Terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından Malatya'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında, aralarında HDP ile DBP  yöneticilerin de olduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Hem TSK, hemde Emniyet Müdürlükleri terör örgütlerine göz açtırmıyor. Malatya'da gerçekleştirilen PKK/KCK  örgütünün Türkiye yürütmesi kapsamında başlatılan operasyonlarara 15 şüpheli gözaltına alınırken, 15 şüpheli arasında DBP ve HDP’li oldukları öğrenilen yöneticilerde bulunuyor.

PARTİ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA

Malatya Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında  geçtiğimiz gün DBP ve HDP il binalarına ve önceden tespit edilen 18 adrese eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Yapılan bu operasyonlarda bir çok parti yöneticileri de bulunuyor.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MALZEMEYE EL KONULDU

PKK/KCK Terör örgütünün Türkiye yürütmesi yapılanması içerisinde bulundukları tespit edilenler Malatya'da terör örgütünün faaliyetlerinde yer almak suçlarından gözaltına alındılar. Suçlamalar kapsamında 12 şüpheliden aralarında HDP İl Başkanı ve DBP il eş başkanının da bulunduğu toplam 11 şüpheli gözaltında. Gerçekleştirilen operasyonda 3 perilerin bulunduğu ikametgahları ve ayrıca HDP ile DBP  il binalarında yapılan aramalar sonucunda Malatya Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, çok sayıda dijital malzeme toplarken, birçok yasaklama kararı olan kitap ve dergilere de el koydu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER