Yeşilyurt Belediyesi Metruk Evleri Yıkıyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 2014 yılı itibari ile imar yolları'nın önünü açmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında toplam 178 bina yıkımı gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Metruk Evleri Yıkıyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 2014 yılı itibari ile imar yolları'nın önünü açmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında toplam 178 bina yıkımı gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Çevre ve insan sağlığını tehdit eden ve Park çalışmalarına engel teşkil edebilecek olan binaların yıkımına devam ediyor. imar yollarını açmak ve ayrıca Park çalışmalarının ilerleyebilmesi adına sağlığı tehdit eden binaların yakınlarına devam eden Yeşilyurt Belediyesi, 178 bina yıkımı gerçekleştirildi. konu ile ilgili bir açıklama yapan eşit Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2014 yılından bugüne kadar gerçekleşen çalışmalarda, kent estetiğine Yeşilyurt İlçesinde uygun olmayan birçok metruk binaların yıkıldığını söyledi.

"METRUK EVLER YIKILACAK"

Tam olarak Yeşilyurt Belediyesi sınırında bulunan Fatih Mahallesi Avşar Sokak'ta da belediye ekipleri tarafından tehlike arz eden metruk evin yıkımı yapıldı.Geçtiğimiz aylarda Fatih Mahallesi Avşar Sokak'ta bulunan Metruk evde çıkan yangın sonucunda ev kullanılmaz hale gelmişti. Çökme tehlikesi bulunan tek katlı ev, Yeşilyurt Belediyesi ekipleri tarafından etrafının güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından kontrollü olarak yıkıldı.Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen yıkım işleminin ardından, metruk evin enkazı kısa bir sürede kaldırıldı. Enkazın kaldırılmasının ardından Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de bu bölgede genel bir temizlik yaptı.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Yeşilyurt'ta bulunan metruk evlerin vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,” Yeşilyurt’ta İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden, bu bölgenin görsel mimari yapısına uygun olmayan, ayrıca Sağlık ve Emniyet açısından da ciddi riskler oluşturabilecek bu ve bunun gibi evlere geçit vermeyeceğiz. Tespit edilen bu metruk evler yıkılacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER