Jandarma'dan Asayiş Kontrolü

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen kimlik sorgulaması sonucunda bir hafta içerisinde 25 bin 374 GBT sorgusu yapıldı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan GBT sorgusunda haklarında yakalama kararı ve gözaltı kararı bulunan 46 şahısa işlem yapıldı.

Jandarma'dan Asayiş Kontrolü

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen kimlik sorgulaması sonucunda bir hafta içerisinde 25 bin 374 GBT  sorgusu yapıldı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan GBT sorgusunda haklarında yakalama kararı ve gözaltı kararı bulunan 46 şahısa işlem yapıldı.

Son bir hafta içerisinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce denetim çalışması yapıldı.  İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan denetlemeler ile ilgili Valilik tarafından açıklama yapıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilik tarafından yapılan açıklamada 23-30 ocak 2018  Tarihlerinde İl Jandarma ekipleri tarafından önleyici faaliyetler neticesinde aramalar yapıldı. son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen kimlik sorgulama çalışmalarında, Terör Sucu unsurları işledikleri, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütlerine yönelik Propaganda yapanlar ile  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirmiş olduğu” zeytin dalı” Harekatı hakkında kışkırtıcı paylaşımlar yaptıkları daha önceden tespit edilen (2) şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen 2 şüpheliden biri adli kontrol şartıyla serbest kalırken, diğer şüpheli ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAKALAMA KARARI OLAM FETÖ ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Fethullahçı terör örgütüne üyelik suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi Istihbari çalışmalar sonucunda bulunduğu yere tespit edilerek yakalandı be adli makamlara sevki gerçekleşti.

YOLDA KALANLARA YARDIM EDİLDİ

Önleyici hizmetler ve asayiş olayları kapsamında gerçekleştirilen yol kontrol arama ve trafik denetiminde, şiddetli kar yağışlarının neden olduğu yolda kalmalar ve mahsur kalanları yönelik Jandarma tarafından vatandaşları ulaşılarak burada gereken yardımlar yapıldı ve mağdur olanlar yeniden yollarına devam etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER