Erol Bulut:'Maalesef bazı futbolcularımız istediğimiz performansı gösteremedi'

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olurken, Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Erol Bulut:'Maalesef bazı futbolcularımız istediğimiz  performansı gösteremedi'

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olurken, Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.​

Karşılaşmada erken bir gol yediklerini ama 1-1'i yakaladıklarını belirten Bulut," Eerken  gol yedik ve daha sonra eşitliği sağladık.Yapmış olduğumuz basit bir hatadan faul oldu ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Daha sonra beraberliği bir kez daha yakalayarak arayı tekrar kapatmış olduk. Ama oyuna genel anlamda baktığımızda istediğimiz, arzuladığımız oyunu sahada sergileyemedik. Maalesef bazı futbolcularımız istediğimiz o performansı gösteremedi. Ama benim buradan söylemek istediğim, geçen senden bugüne kadar baktığımızda bizim dönemimizde yani 14-15 aylık dönemde kovalayan bir takıma bugün baktığımızda kovalanan bir Malatyaspor var. Bu demekki burada büyük işler yapıyoruz ve başarılı. Başımız dik buradan ayrılıyoruz. Bugün kazanmak istedik, futbolda hatalr yaptığınız zaman maç kaybediyorsunuz. Herşey detaya bağlı. Biz, onları bugün fazla yaptık.  O yüzden buradan 3-2 mağlup olarak ayrılıyoruz" dedi.

Bir gazetecinin “İki haftadır yemiş olduğunuz goller var, Göztepe'yi de yenerken de böyle goller yediniz. Bunların transferlerle mi yoksa yeni oyuncuların gelmesi ile ilgili mi olduğunu düşünüyorsunuz” sorusuna Bulut," Biz, Evkur Yeni Malatyaspor olarak kendimizi geliştirmek istiyoruz. Evet defans anlamında çok iyi işler yaptık. Ama futbol sadece defans yapmaktan ibaret değil, onun için hücum anlamında da kendimizi geliştirmemiz lazım. Hücum anlamında kendimizi yavaş yavaş geliştiriyoruz ama ufak tefek basit hatalar bizim boynumuzu kırıyor. Nitekim bugün olsun, geçen hafta Göztepe karşısında olsun o hatalardan dolayı basit goller yiyoruz. Bunu daha da geliştirebilirsek ve daha az hata yaparsak bu takım çok çok daha iyi yerlere gelecek" şeklinde cevap verdi.

“Bazı futbolcuların ayağına top geldiği zaman ne yapacaklarını bilmiyorlar” sorusunu da yanıtlayan Erol Bulut,"Tüm futbolcularının sahada ne yapması gerektiğini iyi biliyorlar. Top bizdeyken koşuları nereye yapmaları gerektiğini. Bunların hepsi çalışılmış sistemler. Söylediğimi gibi bir kaç futbolcumuzda performans düşüklüğü fazla vardı, o yüzden 4-5 futbolcunun performansı iyi olsada Fenerbahçe karşısında kazanamazsınız. Bizim sorunumuz o oldu" ifadesini kullandı.

YENİ MALATYA HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2019, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER