'Uluslar Arası Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu'

Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, İnönü Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Erasmus+ ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortak çalışmasıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından pek çok katılımcı yer aldı.

'Uluslar Arası Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu'

Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, İnönü Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Erasmus+ ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortak çalışmasıyla  İnönü Üniversitesi   Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından pek çok katılımcı yer aldı.

Dünyada ve Türkiye’de demografik dönüşüm sürecinde yaşlı nüfusun artması ile aktif ve sağlıklı yaşlanma konusuna dikkat çekmek için düzenlenen “Uluslararası Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu”na Vali Baruş’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Sağlık Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necmi İnce, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, yerli ve yabancı akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç yaşlılarımızın normal tedavilerinin yanı sıra ağız ve diş tedavilerinin de artık evlerinde yapılabildiğini, bu hizmetlerin aksamadan yapılması için ellerinden geleni yaptıklarına vurgu yaparak 444 EV DE - 444 38 33 numaralı hattın herkes tarafından bilinmesi için gereken tanıtım çalışmasını yapacaklarını söyledi.

Vali Aydın Baruş ise; “İnsanoğlunun sağlıklı yaşaması için sadece bedenin sağlıklı olmasının yetmediğini aynı zamanda ruhen de sağlıklı kalması gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı bireylerin bir araya geldiği toplumların mutlu olduğunu dile getiren Baruş, "Bir taraftan beden sağlığını koruyan ve devam ettirilmesini sağlayan hizmetlere bakarken diğer tarafı da ihmal etmememiz gerekiyor. Bu, bedenen ve ruhen sağlıklı bireyleri hem yetiştirme hem de yaşlanma sürecindeki mutluluğu birtakım aksaklıklara uğramaması için manevi olan destek ve hizmetlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yaşlanma sürecinde gençlerle birlikte olmaları çok önemli" dedi.

Yurt dışında bulunan bazı yabancı çalışmacı ve akademisyenler sempozyuma SKYPE aracılığı ile katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER