Öğretmenlerimiz, Başımızın Tâcıdır

Başkan Çınar, Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulundaki Öğretmenler Günü Programına Katıldı

Öğretmenlerimiz, Başımızın Tâcıdır

Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulunda düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecekte topluma yararlı bireyler olma yolunda ilerlemesinde büyük etkisi olan fedakâr öğretmenlerimiz her zaman başımızın tâcıdır.” diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulunda düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.
Öğretmenliğin çok kutsal ve değerli bir meslek olduğunu ifade eden Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “ Yaşadığımız pandemi sürecinde hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımıza ve şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, saygı ve minnetle yâd ediyorum.İnsanların birbirinden kaçtığı ve uzak durduğu bir dönemde çocuklarımızın başında duran, görevini eksiksiz yerine getiren öğretmenlerimizin hepsini canı gönülden kutluyorum. Öğretmenlerimiz her zaman olduğu gibi yine devletinin ve milletinin yanında yer almıştır, bu çok önemli ve saygıdeğer bir davranıştır. Çocuklarımızla ve velilerimizle sürekli bir arada olduk, hep birlikte hareket ettik. Merkez-kırsal ayrımı demeden tüm bölgelerdeki okullarımızda öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsem azdır, iyi ki varsınız ve iyiki öğretmeniz.Aynı dönemde Fatih Lisesinde birlikte okuduğumuz, değerli abim Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a da eğitime verdiği önemden dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt’la ilgili tüm projelerde ne istediysek Sayın Başkanımız desteklerini bizlerden esirgemedi, eğitim alanlarının oluşturulmasından öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin desteklenmesine kadar her süreçte bizlerin yanında oldu.Eğitim bir ülkenin veya kentin geleceğinin inşa etme sürecidir.Görevini büyük bir vefa, gayret ve fedakarlıkla yerine öğretmenlerimizin bu özel günlerini tebrik ediyorum ve kutluyorum.” diye konuştu.

Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 24 Kasım Öğretmenler Gününü dolu dolu kutluyoruz. Hayatımızın çok özel değeri olan öğretmenlerimizin bu özel günlerini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.Belediye olarak ta hem ilçemizde hem de belediye bünyesinde birlikte çalıştığımız öğretmenlerimizle bir araya gelip bu özel günü en iyi şekilde kutlamaya çalışıyoruz.Herşeyin başı eğitimdir,eğitim olmaz ise hayatın hiçbir anlamı ve kıymeti kalmaz. Bu eğitimi de bizlere aşılayan öğretmenlerimiz, hayatımızın tam merkezinde yer almaktadır. Bilgili, eğitimli ve araştıran insan her zaman hayatta önde gider ve topluma öncülük eder. Geleceğimizi inşa edenlerde hiç şüphesiz; öğretmenlerimizdir. Hepimize yol gösteren, rehberlik eden öğretmenlerimizin varlığı hepimize büyük güç katmaktadır. Öğretmenlerimizi bizler asla unutmadık ve unutmayacağız.Yeşilyurt Belediyesi olarak ta eğitime çok büyük önem veriyoruz, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eğitim hayatlarına güzel dokunuşlarda bulunuyoruz. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte güzel projelerin altına imza atıyoruz, ortak projelerle eğitim ve kültürel hizmetlerimizin boyutunu her geçen gün daha da ilerletiyoruz. Okullarımızdan gelen talepleri en güzel ve en iyi hizmetlerle yerine getirmeye ayrı bir özen gösteriyoruz. Millet Kıraathanelerimiz, Kitap Kafelerimiz, Yeşilkonaklarımız, Gençlik ve Kültür Merkezlerimizde tüm vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve eğitim hizmetleri sunuyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak içinde öğretmenlerimizden çok büyük destekler alıyoruz, onların tecrübelerinden sürekli istifade ediyoruz. Hep birlikte ve dayanışma içerisinde gerçekleşen faaliyetlerimiz neticesinde Türkiye çapındaki belediyeler arasında gençliğe en fazla yatırım yapan belediyeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da gençlik yatırımlarından dolayı Yeşilyurt Belediyesini başarı plaketiyle ödüllendirdi. Bu başarıya hep birlikte çalışarak ulaştık. Bilginin çok fazla önem kazandığı, teknolojinin hızla ilerlediği bu dönemde eğitime yönelik projelerimize ve yatırımlarımıza aralıksız devam edeceğiz.Çünkü eğitimsiz bir toplumun geleceği karanlıktır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılan öğretmenlere hediyeler takdim edildi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, programın ardından okuldaki sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip sohbet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER