Malatya'da 192 Bin Dekar Arazi Sulanacak

Malatya'da arazi sulaması için gerçekleşecek olan proje planlaması sürüyor. Toplamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek olan ve Malatya'da ikisi baraj, 22'si gölet, biri ise yer üstü sulaması olmak şartıyla toplamda 25 projenin planlaması devam ediyor. Gerçekleşecek olan Bu proje ile birlikte su tutma hacminin toplam 119 milyon metre küp, sulama yapılacak arazi miktarının da 192 bin 550 dekar olacağı bilgisi verildi.

Malatya'da 192 Bin Dekar Arazi Sulanacak

Malatya'da arazi sulaması için gerçekleşecek olan proje planlaması sürüyor. Toplamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek olan ve Malatya'da ikisi baraj, 22'si gölet, biri ise yer üstü sulaması olmak şartıyla toplamda 25 projenin planlaması devam ediyor. Gerçekleşecek olan Bu proje ile birlikte su tutma hacminin toplam 119 milyon metre küp, sulama yapılacak arazi  miktarının da 192 bin 550 dekar olacağı bilgisi verildi.

Malatya'da Devlet Su İşleri tarafından yapayım ihaleleri sürmekte olan toplam 25 sulama projesi devam ederken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından öncelikli olarak başlayan projelerin 2018 yılında proje edilmesi beklenmekte. Açıklanan bu projelerle birlikte, Malatya'nın bir çok ilçesi göletlere kavuşacak. Bu projeler en çok çiftçinin sulama sorununu ortadan kaldıracak ve yıllık yapılan sulama hedefi bir önceki yılın üzerine çıkmış olacak bu şekilde.

2018'DE BİR ÇOK PROJE  İHALE EDİLECEK

Devlet Su İşleri'nin verilerine göre, 22 göletten bir bölümü ihale edilirken, bazıları ise yapım aşamasında. Bu çalışmalar kapsamında Yazıhan Epreme ile Merkez İspendere göletlerinin 2018 yılında ihale edileceği vurgulandı.

SULAMA HEDEFİNE ULAŞILACAK

Proje kapsamında sulama sistemleri Rehabilitasyon planlama çalışmaları ise Malatya'da sürerken, Akçadağ- suçatı, derme, Akçadağ, Medik- Şahnahan, Doğanşehir, Sultansuyu ile Polat lambalarının gerçekleşecek olan rehabilitasyonu ile birlikte 62.860 alanda cazibeli olarak sistem ile  sulama hedefine ulaşılacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER