Malatya'daki Fetö Davasında 8 Ceza, 5 Beraat

Malatya'da devam etmekte olan Fethullahçı terör örgütü paralel devlet yapılanması davalarında karar duruşmaları başladı. Fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması kapsamında Malatya'da 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aralarında eski Emniyet Müdürü ile Öğretmenlerin de olduğu 8 sanık için ceza verilirken, 5 sanığa mahkeme tarafından beraat kararı çıktı.

Malatya'daki Fetö Davasında 8 Ceza, 5 Beraat

Malatya'da devam etmekte olan fethullahçı terör örgütü paralel devlet yapılanması davalarında karar duruşmaları  başladı. Fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması kapsamında Malatya'da 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aralarında eski Emniyet Müdürü ile Öğretmenlerin de olduğu 8 sanık için ceza verilirken, 5 sanığa mahkeme tarafından beraat kararı çıktı.

Malatya 1 ağır ceza mahkemesindeki görülen fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması davasında karar duruşmaları açıklandı.Dava kapsamında,” silahlı terör örgütü üyesi olmak” suç dolu tutuklu oarak yargısı devam eden eski emniyet müdürü İsmet A,  yine bu dava kapsamında tutuklu olarak yargılanan öğretmenlerden Mehmet K, Ahmet A, Veysel B, Kazım A  ile sanık Feridun D. mahkemece 7'şer yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. hükümleri ile birlikte mahkeme heyeti  iki sanık  Mehmet K ve Kazım A  için tahliye kararı verirken, Kalan 4 Sanığın ise tutukluk halinin devamı yönünde karar kıldı.

"MOR BEYİN" MAĞDURU SERBEST BIRAKILDI

Ayrıca mahkeme heyeti Üsteğmen Okan D.,Öğretmen Seher S, hakkında ise delil yetersizliğinden dolayı beraat kararı verdi. Emekli Abuzer G’de “Mor Beyin” mağduru olduğu gerekçesiyle yine mahkeme heyetince beraat ettirildi.

ESKİ İMAM VE POLİS BERAAT ETTİ

“Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan  Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaların karar duruşmalarında ise haklarındaki suçlamalardan tutuksuz olarak yargılanan ve de Etkin pişmanlık hükümleri yasasından yararlanan eski öğretmenlerden Mehmet Y,  2 yıl 6 ay,  sanıklardan Ahmet Y, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası alırken, Eski polis memuru Dilaver Ş ile  eski imamlardan Osman D için haklarında yeterli delil bulunmadığından Beraat kararı verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER