Kiraz:'Malatya’ya Verilen Destek İki Katına Çıkarılmalı'

Koronavirüsü salgını can almaya devam ederken ülkelerde ekonomik sıkıntılar da boy göstermeye başladı. Türkiye ekonomisini rahatlatmayı hedef alan 100 milyar TL'lik ekonomi paketi dün akşam saatlerinde hükümet tarafından açıklandı. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz “Ekonomik istikrar kalkanı” adı altında açıklanan paketi yorumladı. 

Kiraz:'Malatya’ya Verilen Destek İki Katına Çıkarılmalı'

“Malatya yaralarını sarmadan yeni bir yara daha açıldı.” Diyen Kiraz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ kısa süre önce bir deprem felaketi yaşayan ve bu felaketten büyük ölçüde zarar gören Malatya ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadı. Deprem sonrası dibe vuran ekonomi daha doğrulamadan şimdi de koronavirüsü ile mücadele ediyor. Malatya'mızın esnafı, çiftçisi, köylüsü, sanayicisi kısacası tüm kesimler deprem ve virüs salgınından nasibini en ağır şekilde aldı. 

Dün hiçbir kesimi tatmin etmeyen ve yetersiz kalan bir paket açıklandı. Ülke genelini kapsayan bu destek paketinin dışında Malatya'mız için ayrıca bir paket hazırlanmalıdır. İlimize yapılacak desteklerin iki katına çıkarılması zaruri bir hal almıştır. Aksi taktirde Malatya ekonomisinin ayağa kalkması mümkün değildir. Depremin izlerini henüz silemeyen Malatya’ya salgın tedbirleri ağır gelmiştir.” Dedi. 

Kiraz, esnafa öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayarak “Ülkemizin sağlığı için evde kalmanın büyük önem taşıdığını, birlik içinde bilinçle hareket edip bu mücadeleden galip çıkacağımızı her fırsatta kamuoyuyla paylaşıyoruz. Fakat yaşadığımız bu salgın nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza nakdi yardımların yapılması şart olmuştur. Slogan haline getirilecek vaatlerin şu durumda ekonomiye bir katkı sağlamayacaktır. Ekonominin ayağa kalkması için hazırlanan destek planında küçük esnafın büyük yeri olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, açıklamalarına kayısının hava koşullarından olumsuz etkilendiğini belirterek devam etti, “Afet ve salgının yarattığı ekonomik kriz ortamı yetmezmiş gibi dolu ve kar yağışı da kayısı çiftçisini zora soktu. Tüm bu yaşanılanlar gözününde bulundurularak çiftçinin zararları TARSİM Sigortası şartı aranmaksızın giderilmelidir. Malatya ekonomisine kilit vuran bu dönemde kayısı üreticisi hafife alınmamalıdır.” Dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER