Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Vali Aydın Baruş’u Ziyaret Etti

"Ombudsman Halkla Buluşuyor" Programı çerçevesinde Malatya’ya gelen Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve kamu denetçileri, Malatya Valiliğini ziyaret etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Vali Aydın Baruş’u Ziyaret Etti

"Ombudsman Halkla Buluşuyor" Programı çerçevesinde Malatya’ya gelen  Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve kamu denetçileri, Malatya   Valiliğini ziyaret etti. 

Ziyarette Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a Kamu Denetçileri Yahya Akman, Sadettin Kalkan ve Hüseyin Yürük eşlik ettiler.

Vali  Aydın Baruş  ile istişarelerde bulunan Malkoç; “Kamu Denetçiliği Kurumu Türkiye’nin en yeni, en genç, en dinamik kurumlarından bir tanesi. Bir yönüyle halk ve devlet arasında barış köprüsü, devlet ve milletimizin kucaklaşmasını temin eden bir kurum. İçerde ve dışarda Türkiye’nin huzurunu, barışını, güvenliğini temin eden kolluk kuvvetlerimize, polisimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize özellikle bu son gelişmelerde Allahtan üstün başarılar, kazasız belasız hizmetler diliyorum” diye konuştu. 

Vali  Aydın Baruş ise  Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a ziyaretten  dolayı teşekkür  ederek; “ Biz kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini esas alarak yaptığımız iş ve işlemleri yerine getiriyoruz. Fakat bu işlemlerde bazen mağduriyetler oluyor, vatandaşlarımızın bu iş ve işlemlerden olumsuz etkilenmesi neticesinde hak ve hukuklarını aramak için bazı mekanizmalar kullanabiliyor. Bu bazen mahkeme yolu olabiliyor bazen de idari yollarla şikâyette bulunabiliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu idarenin iş ve işlemlerine karşı idari yola başvurma anlamında vatandaşımıza son derece yardımcı olabiliyor. Bu kurum almış olduğu kararlarla aynı zamanda biz idareciler anlamında da yol gösterici oluyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 07:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER